Planla angrep i Heidelberg 11. september

Tysk politi har arrestert 25 år gammel mann av tyrkisk opprinnelse og hans 23-årige amerikanske forlovede etter at de fant sprengstoff og kjemikalier hjemme hos mannen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har bevis for at han planla et terrorangrep 11. september, opplyser regionens innenriksminister Thomas Schaeuble.

- Han later til å være en dypt religiøs tilhenger av Osama bin Laden, og han nærer hat til amerikanere og jøder, fortsatte han. Angrepene var trolig tenkt rettet mot amerikanske militærinstallasjoner eller mot mål i sentrum av byen, ifølge Schaeuble.

Tyrkeren og forloveden ble pågrepet torsdag like utenfor byen Heidelberg, hvor USAs militære hovedkvarter i Europa ligger. Da politiet gjennomsøkte mannens leilighet, fant de blant annet et bilde av bin Laden. Det ble også funnet sprengstoff, 130 kilo kjemikalier og elektrisk utstyr som kan brukes til å lage bomber.

Den amerikanske kvinnen arbeider ved et supermarked på den amerikanske militærbasen og skal ha uttrykt hat overfor jøder. Ifølge avisen Bild har mannen planlagt angrep mot amerikanske mål. Den mistenkte arbeidet i en kjemisk fabrikk i byen Karlsruhe.

Fredag opplyste den tyske statsadvokaten at en annen mann med afghansk bakgrunn er pågrepet i USA mistenkt for terrorvirksomhet.

Mannen kommer fra Hamburg, byen hvor tre av 11.september-kaprerne bodde før de flyttet til USA. Han ble pågrepet i New York i slutten av august hvor han hadde vært siden midten av juli. Han skal ha kommet til USA for å besøke slektninger.

NTB