Planla angrep på atomkraftverk

11. septemberterroristene skal først ha overveid å angripe amerikanske atomkraftverk. Planene ble droppet fordi man fyktet at «ting ville komme ut av kontroll».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Istedet bestemte de seg for å angripe bygninger av symbolsk verdi, hevder to ledende al-Qaida-medlemmer.

Det er den britiske søndagsavisen The Sunday Times som skriver dette med grunnlag i en dokumentar som skal bli sendt på den panarabiske satellittkanalen al-Jazeera torsdag. I dokumentaren hevder to angivelige al-Qaida-medlemmer at atomkraftverk til slutt ble utelukket av frykt for at «ting ville komme ut av kontroll». Det skal imidlertid ikke bety at slike mål er utelukket i framtiden.

Rundt 3.000 mennesker ble drept da tre kaprede fly krasjet inn i World Trade Center og Pentagon 11. september i fjor. Et fjerde fly krasjet i en åker i Pennsylvania. Hvis det Ramzi bin al-Shaibah og Khaled al-Sheikh Mohammad sier i intervjuet med al-Jazeera er riktig, var det fjerde målet Capitol Hill.

Ifølge The Sunday Times er Sheikh Mohammad (38) lederen for al-Qaidas militærkomité. Han skal dessuten være onkelen til Ramzi Yousef, som sitter fengslet i USA på livstid for det første angrepet på World Trade Center i 1993.

Sheikh Mohammad skal ifølge avisa ha kommet opp med ideen å angripe kjente bygninger. Beslutningen om å utføre et selvmordsangrep i USA skal ha blitt tatt av al-Qaidas militærkomité i 1999. Osama bin Laden skal ha stått bak avgjørelsen.

Shaibah (30) koordinerte terroroperasjonen fra sin base i Tyskland. Han skal ha delt leilighet i Hamburg med en av 11. septemberkaprerne, Mohammad Atta.

(NTB-Reuters)