Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Planla bilbombe mot Jyllands-Posten

Ifølge terrortatt amerikaner.

TILSTÅR: Pakistansk-amerikanske David Coleman Headley har inngått en avtale med amerikansk påtalemyndighet om å vitne mot at han ikke blir idømt dødsstraff eller utlevert til India, Pakistan eller Danmark.Foto: AP Photo/Verna Sadock/Scanpix
TILSTÅR: Pakistansk-amerikanske David Coleman Headley har inngått en avtale med amerikansk påtalemyndighet om å vitne mot at han ikke blir idømt dødsstraff eller utlevert til India, Pakistan eller Danmark.Foto: AP Photo/Verna Sadock/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pakistansk-amerikanske David Coleman Headley forklarte seg i retten i Chicago tirsdag. Han skal ha brukt måneder på å planlegge Mumbai-angrepet med bistand fra den canadiske forretningsmannen Tahawwur Hussain Rana.

Angrepet kostet 166 menneskeliv.

Headley har tilstått og vitner nå mot Rana. Han har inngått en avtale med amerikansk påtalemyndighet om å vitne mot at han ikke blir idømt dødsstraff eller utlevert til India, Pakistan eller Danmark.

Tirsdag fortalte Headley at ideen om et angrep mot den danske avisen Jyllands-Posten kom på bordet under et møte i Lahore i Pakistan i 2008. Han skal ha møtt kontakter i terrorgruppen Lashkar-e-Taiba og det han hevder er en major i den pakistanske etterretningstjenesten ISI. De ga ham angivelig beskjed om å legge en foreløpig plan for angrepet mot avisen, som i 2005 trykket de omstridte karikaturene av profeten Muhammed.

- Vi var alle sinte på grunn av det, sa Headley om tegningene.

På et nytt møte samme år skal han ha foreslått å kun gå etter avisens kulturredaktør, Flemming Rose, og tegneren Kurt Westergaard. Dette ble avvist av kontaktene.

Han skal så ha blitt bedt om å dra til Danmark for å drive overvåking. Planen var angivelig et kombinert angrep med en bilbombe og skytevåpen.
(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media