Planla drap

ÅLESUND (Dagbladet): Med kravet om utkastelse hengende over seg, kvalte Hector Hugo Miranda (44) sin samboer. Så tente han på kjøkkenet og badet slik at han og de tre barna døde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Svaret på branntragedien fins i politiets tekniske rapport, obduksjonsrapporten og vitneavhør. Mye tyder på at det som skjedde var nøye planlagt av chileneren, som hadde norsk statsborgerskap.

Oppklart

Miranda ble funnet sammen med samboerparets tre barn på sju, fem og tre år, på et soverom i andre etasje. Her har tekniske analyser fra Kripos avdekket to arnested. Et annet soverom ved siden av var også antent.

- Dette er både en familietragedie og en drapssak. Saken er oppklart, selv om detaljer gjenstår før vi får alle svarene vi trenger, sier politiinspektør Olav Aarø ved Sunnmøre politidistrikt.

Gunnvor Sivertzen (37) hadde store skader i ansiktet i tillegg til brannskader. Hun var død av kvelning før brannen.

Mannen hadde lukket vinduer og dører før han tente på med tøy dynket i bensin. Oksygenmangelen gjorde huset raskt til et gasskammer.

En tom bensinkanne stjal han fra en nabo. Vitneavhør tyder på at samboeren ikke var klar over mannen drapsplaner, til tross for at det også tidligere hadde vært konfrontasjoner mellom de to.

Miranda er en gang tidligere dømt for vold i Norge.

Låste ikke

- Soverommet der faren og barna lå var ikke låst. Vi vet ikke om de ble holdt fanget. Han kan ha bestemt seg på forhånd for å gjøre alt, eller så bestemte han seg for å dekke over en forbrytelse med å ta livet av hele familien, sier Aarø.

- Vi vet at han hadde fått et ultimatum om å flytte ut eller forbedre seg, sier Aarø.

FIKK ULTIMATUM: Politiet vet at Hector Hugo Miranda hadde fått et ultimatum om å flytte ut fra hjemmet på Haramsøy eller forbedre seg. Samboerparet skal i lengre tid hatt problemer. Bildet ble tatt i forbindelse med at Miranda, som kom til Norge som politisk flyktning i 1981, tok ut sivilt søksmål mot Augusto Pinochet.