FUNNET DØD: Her ble 19-åringen funnet død etter at politiet kontaktet ham på telefon og gjorde det klart at de visste at han og en 23 år gammel venninne planla å begå massedrap på et kjøpesenter ved Halifax. Foto: AP / NTB scanpix
FUNNET DØD: Her ble 19-åringen funnet død etter at politiet kontaktet ham på telefon og gjorde det klart at de visste at han og en 23 år gammel venninne planla å begå massedrap på et kjøpesenter ved Halifax. Foto: AP / NTB scanpixVis mer

Planla drapsraid på kjøpesenter på valentinsdagen - hadde forberedt grusomme hilsener

Ungdommer avslørt i siste liten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kanadisk politi har i siste liten avslørt det som kunne blitt en tragedie.

En amerikansk kvinne (23) fra Geneva i Illinois og en 19 år gammel mann fra Timberlea utenfor Halifax øst i Canada planla ifølge kanadisk politi å bruke valentinedagen til et grusomt drapsraid på et kjøpesenter i nærheten av den kanadiske byen.

De to skal ha kommet i kontakt på nettet, og chattelogger som nå er i politiets besittelse viser at de to nærmest var besatt av tanken på å drepe så mange mennesker som mulig. De to har utvekslet en rekke meldinger som omhandlet massedrap, og har også sendt hverandre en rekke bilder av tidligere massakrer, ifølge politiet.

Skrev hilsener Politiet aksjonerte i dag, før de antatte drapsplanene ble iverksatt. Kvinnen ble pågrepet på flyplassen i Halifax - trolig på vei for å slutte seg til sin 19 år gamle venn.

Hun har tilstått drapsplanene i politiavhør, og politiet har også bragt på det rene at hun hadde skrevet ferdig en rekke meldinger som skulle spres viralt på nettet etter at ugjerningen var fullbyrdet.

19-åringen tok på sin side sitt eget liv da politiet omringet huset der han bodde med foreldrene sine.

Stoppet foreldrene Foreldrene ble observert en stund tidligere da de forlot huset, etter alt å dømme helt uvitende om sønnens grusomme plan.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Foreldrene ble stoppet av politiet - under påskudd av at det var en tilfeldig trafikkontroll. Da ringte politiet til 19-åringen, melder nyhetsbyrået Reuters.

19-åringen tok telefonen, men bedyret at han ikke var i besittelse av noen våpen - noe som ikke var riktig - og at han bare skulle en liten tur ut. Så tok han sitt eget liv.

Totalt fire Ytterligere to personer er pågrepet i samme periode. Den ene, en 17-åring, skal ha truet med å åpne ild på en skole. Det er ukjent hva

Det er uklart hvilken rolle 20-åringen har hatt - og om de fire har hatt kontakt med hverandre.

- Om de hadde fått gjennomføre planene sine er det mulig at et stort antall liv ville gått tapt, sier Brian Brennan, operasjonsleder ved Nova Scotia-politiet til nyhetsbyrået AP.

- Vi tror vi har pågrepet alle de involverte og tatt hånd om denne trusselen, sier Brennan.