- Planla gassangrep mot Londons T-bane

Tre menn som skal ha forbindelse med bin Ladens al Qaida-nettverk, er fengslet, mistenkt for å ha planlagt et angrep med dødelig cyanidgass på undergrunnsbanen i London.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LONDON (Dagbladet): De tre ble sammen med tre andre arrestert forrige helg, men bare tre ble sist mandag siktet for å ha forberedt terrorhandlinger. Scotland Yard bekrefter at tre menn er arrestert og siktet med hjemmel i terrorsærlovene som ble vedtatt for to år siden.

Ut over det vil politiet ikke kommentere saken, som først ble kjent for offentligheten seint i går kveld.

Politiet vil heller ikke bekrefte at de terrormistenkte oppbevarte, eller skulle motta, cyanidgass og eksplosiver som skulle sprenges på Londons sentrale undergrunnsstasjoner.

Tunisiere?

De tre som er varetektsfengslet, er Rabah Chekat-Bais, 21, Rabah Kadris, cirka 35, og Karim Kadouri, 33. De er alle arabere og skal ha tunisisk opprinnelse.

Det blir oppgitt at de er arbeidsløse og ikke har fast bopel i England.

De tre skal framstilles for forhørsretten igjen i morgen.

Ny advarsel

Arrestasjonen av de tre kaster nytt lys over statsminister Tony Blairs sterke advarsel til det britiske folket for noen dager siden. Han sa at al-Qaida-nettverket fremdeles var i full sving, og at Storbritannia måtte forberede seg mentalt på å være et av nettverkets hovedmål.

I går kveld ble det opplyst at Blair tidlig var blitt orientert av politiet om arrestasjonen.

Blair ba også folk om å være ekstra oppmerksomme og årvåkne i tida som kommer.

Undergrunnen i London er et «naturlig mål» for enhver terrorist:

Det tette banenettverket transporterer hver dag mellom fem og ti millioner mennesker, og et anslag - eller frykt for anslag - mot undergrunnen vil kunne lamme hele London-området.

TRAVELT OMRÅDE: Londons undergrunn frakter enorme mengder med passasjerer hver eneste dag, og et gassangrep kunne fått store konsekvenser.