Planla gigantkupp mot Norges Bank i Bergen

Bare noen uker før Nokas-ranet, hasteavlyste Sven-Erik Utsi et gigantkupp mot Norges Bank.

EKS-KRIMINELL: Sven-Erik Utsi (46) var i nærmere 20 år regnet som Norges farligste mann. - Jeg har aldri hatt det bedre og er ferdig med kriminalitet, sier Utsi. I dag ble boka om hans vei ut av det kriminelle liv lansert. Foto: Jacques Hvistendahl
EKS-KRIMINELL: Sven-Erik Utsi (46) var i nærmere 20 år regnet som Norges farligste mann. - Jeg har aldri hatt det bedre og er ferdig med kriminalitet, sier Utsi. I dag ble boka om hans vei ut av det kriminelle liv lansert. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I nærmere 20 år var Sven-Erik Utsi (46) en fryktet mann. Han ble karakterisert som livsfarlig, og tilhørte det hardeste kriminelle miljøet i Norge. I dag er det ikke hatet mot politiet som lyser opp omgivelsene rundt mannen fra Finnmark.

- Kriminalitet er det slutt med. Jeg tok et valg, enten måtte jeg ta den helt ut, og kvitte meg med dem som kunne finne på å tyste, eller velge å bli en lovlydig borger, forteller Sven-Erik Utsi til Dagbladet.

I går lanserte han sammen med forfatter Susanne Hætta boka: «UTSI - veien ut av det kriminelle livet».

Utsi har holdt seg på den smale sti siden 2009, og bedyrer at han er ferdig med kriminalitet for godt.

Avlyste gigant-ran Selv om han ikke forteller alt i boka, legger finnmarkingene fram mange nye ting, som tidligere ikke har vært kjent.

Da ranere slo til mot Nokas i Stavanger i april 2004, ble Utsi umiddelbart etterlyst som hovedmistenkt. Men hadde alibi.

- Jeg hadde ikke noe Nokas å gjøre. Men noen uker tidligere måtte jeg avbryte et nesten identisk ran i Bergen. Bare noen dager før vi skulle slå til, oppdaget jeg at et overvåkingskamera hadde filmet meg like ved ransstedet. Ranslaget var på plass. Jeg hadde sikker informasjon og utbyttet fra det planlagte ranet mot Norges Bank i Bergen ville vært i samme størrelsesorden som Nokas-ranet i Stavanger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer