Planla «kjærlige vibrasjoner»

Planen var at Marijuana-demonstrantene skulle «kose seg med hverandres kjærlige vibrasjoner» i Slottsparken. I stedet endte 18 politimenn og ti demonstranter på legevakta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Politimennene blir behandlet for sår på leggene etter steinkasting fra demonstrantene. De ti demonstrantene blir behandlet for kutt og småsår etter slag. En måtte sy fem sting etter en dyp flenge i øret. Ingen skal være alvorlig skadet.

- Skjold i hodet

- Plutselig bare smalt det. Jeg må ha fått et skjold i hodet eller noe. Vi hadde satt oss i en ring foran bilen for å stoppe politiet fra å arrestere en 17-åring som røykte. Politiet burde latt oss demonstrere i fred. Det må uansett ha vært hundrevis som røykte jointer i toget, sier Vegard Rugelsjøen.

Selv deltok han i «Millenium Marijuana March 2000», som gikk fra Rådhuset mot Slottsparken, for å demonstrerer for sin rett til å røyke en joint uten å bli stemplet som kriminell.

Nachspiel

På klubben Custom Rock-Bar er stemningen påfallende avslappet. Her skal deltakerne i marijuanamarsjen samles utover kvelden. Toner fra Cypress Hill og Pink Floyd dominerer. Rundt 30 personer har allerede funnet veien ved nitiden i kveld. Gjengs oppfatning blant de Dagbladet prater med er at politiets arrestasjon av 17-åringen var en ren provokasjon. Men de fleste har forståelse for at politiet har loven på sin side.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer