- Planla leiemord

27-åringen var Oslo-politiets supertyster. I ettertid er han avslørt som en hardbarket kriminell.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge statsadvokaten planla han å leie flere personer til å drepe tre menn mot betaling. Straffesaken mot 27-åringen starter i Oslo tingrett mandag. I flere år skal flere i Oslo-politiet ha kjent til 27-åringens kriminelle virksomhet, men sett gjennom fingrene med forholdene, etter at sakene er blitt henlagt av såkalte prosessøkonomiske grunner. Men til slutt gikk det altså for langt.

Grove ran

27-åringen er i tillegg til leiemorderaffæren tiltalt for grove ran med et utbytte på over tre millioner kroner, et usedvanlig brutalt ransforsøk, smugling av 1,2 kilo kokain fra Colombia til Norge, drapstrusler, et milliontyveri hos sin daværende forsvarer og for oppbevaring av 40 kilo dynamitt hjemme hos sin eksforsvarer. Etter det Dagbladet kjenner til, er en polititjenestemann i Oslo-politiet, som skal ha vært en av 27-åringens kontaktmenn, under etterforsking av Sefo i kjølvannet av denne saken.

Politifolk vitner

27-åringens forsvarer, advokat Tor Erling Staff, sier til Dagbladet at klientens rolle som politityster kommer til å stå helt sentralt i rettssaken. Et 30-tall politifolk skal møte som vitner. - 27-åringen, som sitter i varetekt, har nektet å forklare seg for politiet om de sentrale punktene i tiltalen. Det kommer han til å gjøre i rettssalen. Jeg vil ikke kommentere hva dette eventuelt vil innebære, sier Staff.

Nekter straffskyld

27-åringen vil trolig nekte straffskyld på de alvorligste punktene, og at han med vitende og vilje skal ha stjålet sølvtøy, antikviteter, tepper, smykker og skytevåpen til en verdi av 1,5 millioner kroner. Eksforsvareren er stevnet som vitne. Han forklarer at han ikke kjente til dynamittoppbevaringen. Flere av de påståtte kriminelle forholdene går mange år tilbake i tid.