- Planla luftangrep fra fallskjerm

Tre personer mistenkt for å tilhøre al-Qaida er pågrepet sør i Spania. De har fått militær opplæring i Pakistan og Afghanistan, ifølge politiet, som tror de forberedte et luftangrep.

GIKK TIL AKSJON: Spansk politiet gikk til aksjon mot denne leiligheten i Junquillos-distriktet i La Linea de la Concepcion i provinsen Cadiz ved grensen til Gibraltar tirsdag. Foto: Carrasco Ragel / EPA / Scanpix
GIKK TIL AKSJON: Spansk politiet gikk til aksjon mot denne leiligheten i Junquillos-distriktet i La Linea de la Concepcion i provinsen Cadiz ved grensen til Gibraltar tirsdag. Foto: Carrasco Ragel / EPA / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De tre arresterte ble tatt tirsdag i Valdepeñas og La Línes de la Concepción. To av dem er fra Kaukasus, trolig Tsjetsjenia, og en fra Tyrkia. De hadde ikke noen identitetspapirer på seg, og politiet har ikke kunnet fastslå nasjonaliteten til de to fra Kaukasus.

Politiet tror de forberedte et terrorangrep et sted i Europa, melder avisa El País.

Gjemt unna? I huset hvor tyrkeren bodde i San Roque, nær Gibraltar, fant man et mindre sprenglegeme. Den arresterte tyrkeren er gift med ei kone fra Marokko og arbeider i den britiske enklaven Gibraltar, og derfor krysset han grensa hver dag. Da politiet arresterte ham var han hjemme sammen med kona og et annet par. De andre er ikke arrestert.

Før arrestasjonen sa kona til ham på telefon at hun hadde reingjort huset. Etterforskerne tror derfor de hadde noe i huset som de gjemte unna før politiet kom. - På vei til Frankrike De to fra Kaukasus var på vei i en buss til Frankrike da de ble arrestert på et hvilested langs veien ved Valdepeñas. De satte seg til motverge, men ble overmannet.

De arresterte har fått militær opplæring i leire i Pakistan og Afghanistan. Politiet har sett dem øve med motordrevet fallskjerm, såkalt «parapente», noe de etter hvert mestret godt. Etterforskerne tror derfor de forberedte et kamikaze-angrep fra lufta. Stedet hvor de bodde er nær Gibraltar og marinebasen Rota, som USA og Spania driver i fellesskap. Dette kunne være deres angrepsmål.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer