SIKKERHETSNETT: Anders Talleraas sa allerede i 1997 at han ville bruke den gullkantede pensjonsordningen som et sikkerhetsnett mens han satset i det private næringslivet.
Foto: Terje Bendiksby / SCANIX
SIKKERHETSNETT: Anders Talleraas sa allerede i 1997 at han ville bruke den gullkantede pensjonsordningen som et sikkerhetsnett mens han satset i det private næringslivet. Foto: Terje Bendiksby / SCANIXVis mer

Planla «mye moro» for stortingspensjonen

Stortingspensjonist og næringslivsleder Anders Talleraas.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stortingspensjonist og næringslivsleder Anders Talleraas sa allerede i 1997 at han ville bruke Stortingets gullpensjon som sikkerhetsnett og ekstrainntekt.

Da Talleraas sluttet som politiker i 1997 sa han til Dagbladet at han planla å bruke Stortingets gullkantede pensjonsordning som et sikkerhetsnett ved siden av jobber i det private næringslivet, skriver Dagsavisen.

Nå er han en av seks tidligere stortingsrepresentanter som etterforskes av Økokrim for bedrageri. Han skal ha mottatt over to millioner kroner i for mye pensjon fra Stortinget.

Pengene har Talleraas fått etter den såkalte 75-årsregelen, som gir rett til pensjon dersom alder og antall år på Stortinget minst er 75 år. For Talleraas betød det at han hadde rett til å ta imot pensjon allerede som 55-åring, fordi han hadde sittet 20 år på Stortinget.

På spørsmål fra Dagbladet i 1997 om han hadde tenkt å benytte seg av pensjonen, svarte Talleraas:

- Jeg synes det er lenge til jeg er 55, og har tenkt å ha mye moro heretter.

(NTB)