Ønsket mer informasjon om grunnforholdene:

Planla ny kartlegging av kvikkleira i Ask i 2021

På nyåret skulle Norges vassdrags- og energidirektorat kartlegge 37 områder på Romerike for å få en oversikt over «de reelle kvikkleirefaresonene». Ask var et av områdene som skulle kartlegges på nytt.

HUSET RASER: Mange hus er blitt tatt av jordskredet og i ettermiddag raste enda et. Video: Lars Eivind Bones Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

GJERDRUM/OSLO (Dagbladet): Da det katastrofale kvikkleireskredet gikk natt til onsdag sør for Ask sentrum i Gjerdrum kommune nord for Oslo, var det allerede planlagt en ny og omfattende kartlegging av grunnforholdene i kommunen.

Norges vassdrags- og energidirektorat, NVE, planla å kartlegge kvikkleira i 37 områder i tre forskjellige kommuner på Romerike på nyåret.

Ask var ett av åtte områder i Gjerdrum kommune som skulle kartlegges for å gi Gjerdrum «oversikt over de reelle kvikkleirefaresonene», kommer det fram i dokumenter Dagbladet har fått innsyn i.

- Med «reell kvikkleirefare» menes at sonene utredes mer detaljert og sikkerhetsnivå kartlegges med stabilitetsanalyser, skriver sjefingeniør geoteknikk i NVE, Ingrid Havnen, i en e-post til Dagbladet.

«Middels faregrad»

Gjerdrum kommune søkte om en utsettelse av fristen for å sende inn dokumentasjon på de geotekniske undersøkelsene som er gjort i kommunen. NVE innvilget søknaden, og utsatte fristen for å levere dokumentasjonen til 12. januar.

Gjerdrum kommune har flere utredninger om kvikkleireforholdene i kommunen, og i forkant av utbyggingen av Nystulia boligfelt på Ask, ble det blant annet utført en rapport av Norges Geotekniske Institutt, NGI.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.