Ønsket mer informasjon om grunnforholdene:

Planla ny kartlegging av kvikkleira i Ask i 2021

På nyåret skulle Norges vassdrags- og energidirektorat kartlegge 37 områder på Romerike for å få en oversikt over «de reelle kvikkleirefaresonene». Ask var et av områdene som skulle kartlegges på nytt.

HUSET RASER: Mange hus er blitt tatt av jordskredet og i ettermiddag raste enda et. Video: Lars Eivind Bones Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

GJERDRUM/OSLO (Dagbladet): Da det katastrofale kvikkleireskredet gikk natt til onsdag sør for Ask sentrum i Gjerdrum kommune nord for Oslo, var det allerede planlagt en ny og omfattende kartlegging av grunnforholdene i kommunen.

Norges vassdrags- og energidirektorat, NVE, planla å kartlegge kvikkleira i 37 områder i tre forskjellige kommuner på Romerike på nyåret.

Ask var ett av åtte områder i Gjerdrum kommune som skulle kartlegges for å gi Gjerdrum «oversikt over de reelle kvikkleirefaresonene», kommer det fram i dokumenter Dagbladet har fått innsyn i.

- Med «reell kvikkleirefare» menes at sonene utredes mer detaljert og sikkerhetsnivå kartlegges med stabilitetsanalyser, skriver sjefingeniør geoteknikk i NVE, Ingrid Havnen, i en e-post til Dagbladet.

«Middels faregrad»

Gjerdrum kommune søkte om en utsettelse av fristen for å sende inn dokumentasjon på de geotekniske undersøkelsene som er gjort i kommunen. NVE innvilget søknaden, og utsatte fristen for å levere dokumentasjonen til 12. januar.

Gjerdrum kommune har flere utredninger om kvikkleireforholdene i kommunen, og i forkant av utbyggingen av Nystulia boligfelt på Ask, ble det blant annet utført en rapport av Norges Geotekniske Institutt, NGI.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer