Planla nytt nazi-attentat mot svenske journalister

Svenske nynazister planla i september nok et attentat mot det svenske journalist-paret Katarina Larsson (32) og Peter Karlsson (34). I 1999 ble Peter Karlsson og sønnen sprengt i lufta av snauskallene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tipset om attentat-planene var svært troverdig og inneholdt informasjon som ikke utenforstående kunne kjenne til, skriver Aftonbladet.

Fire personer planla å fullføre drapsplanene mot paret. I 1999 ble parets bil sprengt utenfor huset deres da Peter Karlsson og sønnen på åtte år skulle sette seg inn. De var en hårsbredd fra å dø.

Men svenske nynazister er ikke fornøyde med at jobben bare ble halvveis gjort.

Paret hadde bestilt time hos et bilfirma for å klargjøre en ny bil. En av de ansatte i firmaet hadde nær kontakt med nynazistene, og attentatet skulle skje når paret kom for å hente bilen.

Ville legge felle

Politiet begynte å legge en felle for attentatmennene, men ombestemte seg: Det var for risikabelt.

Familien lever på hemmelig sted og har konstant politibeskyttelse. Men begge er kritiske til måten de har blitt fulgt opp på etter at nynazistene slo til for første gang.

- Politiet utredet ikke bombeanslaget ordentlig. Attentatmennene er fremdeles der ute. Det virker som om politiet har bestemt seg for at vi er sånne som man ikke trenger å bry seg om. De har fått oss til å kjenne oss skyldige, sier Katarina Larsson.