Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Planla skolemassakre i julenisseby

Skulle kutte telefon og strøm for å få bedre tid til å drepe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet i Alaska mener å ha avdekket planene om en ny skolemassakre i USA.

I helgen ble seks gutter i 13-årsalderen arrestert i den lille byen North Pole (Nordpolen) etter at bekymrede foreldre gikk til politiet med sine mistanker.

Politiet sier guttene hadde til hensikt å ta med skytevåpen og kniver på skolen for å drepe klassekameratene og lærerne. De skal videre ha planlagt å kutte strømmen og telefonlinjene til skolen for å få bedre tid til å drepe og komme seg unna før politiet ble varslet.

Skulle kutte telefon og strøm

- Planen innebar at de skulle sette skolens strøm- og telefonlinjer ut av spill for å avsette mer tid til å bli på skolen for å drepe sine offre, samt bedre tid til å rømme skolen og North Pole-distriktet, sa politiet under en pressekonferanse i helgen.

15 andre elever er midlertidig suspendert fra skolen, mistenkt for å ha vært involvert i eller å ha kjent til deler av planene.

Politiet har uten hell saumfart de seks arrestertes hjem og skolen på jakt etter våpen. Det er fremdeles usikkert om guttene hadde tilgang på våpen.

Ryster idyll

AVVERGET: På North Pole Middle School i Alaska skal seks elever ha planlagt en storstilt massakre på sine medelever og lærere. Foto: Scanpix
AVVERGET: På North Pole Middle School i Alaska skal seks elever ha planlagt en storstilt massakre på sine medelever og lærere. Foto: Scanpix Vis mer

Byens ordfører, som også er lærer på skolen, sier til The Guardian at foreldre og lærere er sjokkert over at noen kunne klekke ut slike drapsplaner på skolen med 500 elever.

- I hvilken grad de var i stand til å gjennomføre planene blir ren gjetting. Men vi alle er forferdet over at noen i det hele tatt tenkte på å drepe andre. Dette er en vekker for oss, og en kraftig påminnelse om at vi må holde kommunikasjonskanalene åpne med våre unger, sier Jeff Jacobson.

Byen er på grunn av navnet kjent som julenissens hjemby, slik også Akershus-kommunen Drøbak og finske Rovaniemi hevder å være.

Hvert år får byens postkontor tusener av brev fra barn som vil ha en hilsen fra julenissen med Nordpolens poststempel. Men nå rystes idyllen av 13-åringenes drapsplaner.

Flere drapsplaner

Opprullingen i Alaska kommer bare få dager etter at fem tenåringer i Kansas ble arrestert, mistenkt for å planlegge en lik skolemassaker på sin skole.

Denne massakeren skulle markere 7-årsdagen for massakeren på Columbine ungdomsskole i Colorado, der to elever drepte 12 medelever og en lærer før de tok sine egne liv.

Drapsplanene i Kansas skal ha blitt avslørt etter at ryktene spredte seg på nettsamfunnet MySpace.

Planla skolemassakre i julenisseby
TATT: Forrige uke ble fem tenåringer arrestert i Kansas, mistenkt for å planlegge en lignende massakre til ære for tragedien i Columbine i 1999.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling