Planla terror-angrep mot fotball-VM

Scotland Yard pågrep i går åtte menn mistenkt for å ha planlagt en terrorhandling sommerens fotball-VM i Frankrike. Dette melder Aftonbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Mennene ble avhørt av britisk politi sent i går kveld. De pågrepne er angivelig tilknyttet terrororganisasjonen GIA (Groupes islamic armees), organisasjonen som i 1995 gjennomførte et bombeattentat på metroen i Paris.

I forbindelse med pågripelsen ble det funnet både våpen, sprengstoff, kart og andre dokumenter som omhandler stedene der VM-kampene skal gå av stabelen i sommer.

Ifølge avisen The Mirror har flere av mennene algirsk bakgrunn, og pågripelsene i går er kulminasjonen av tre måneders intensivt spaningsarbeid.

Det er bare en og en halv måned siden syv andre menn fra terrororganisasjonen GIA ble pågrepet i en leilighet i Brüssel i Belgia. Også der ble det funnet sprengstoff og bakteriologiske våpen, samt dokumenter knyttet til fotball-VM.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer