Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Planla terroraksjoner mot USA i Singapore

Tretten mistenkte al-Qaida-medlemmer skal ha planlagt å angripe vestlige ambassader, amerikanske selskaper og amerikanske krigsskip i Singapore.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I alt er 15 personer arrestert med henvisning til landets antiterrorlover, melder nyhetsbyrået AP. Lovene gjør det mulig å arresterte mistenkte uten rettsavgjørelse, dersom myndighetene mener de kan utgjøre en sikkerhetsrisiko.

To av dem er nå satt fri igjen, men i dag opplyser myndighetene i Singapore at de 13 gjenværende mistenkes for å være medlemmer av Osama bin Laden terroristnettverk al-Qaida, og at de skal ha planlagt en rekke terroraksjoner mot vestlige og spesielt amerikanske mål i Singapore.

Videoopptak og håndskrevne notater med detaljerte planer om å angripe amerikanske mål i Singapore ble funnet i restene til et av al-Qaida-ledernes hus i Afghanistan, sier Singapores innenriksminister i en pressemelding i dag.

De offentliggjorde også en video hvor en av de arresterte i Singapore forteller om angivelige terroristmål i Singapore. Videoen ble vist på lokalt fjernsyn i dag.

Åtte av de tretten arresterte skal ha fått opplæring i al-Qaidas treningssentre i Afghanistan.

USAs ambassade i Singapore sier USA var takknemlig for Singapores håndtering av saken.

- Singapore forblir en sikkert sted å bo og gjøre forretninger, meldes fra offisielt hold i USA.

De 13 skal ha planlagt angrep mot den britiske høykommisæren, den israelske ambassaden og den australske høykommisæren. I tillegg skal de ha planlagt angrep på biler som fraktet amerikansk militærpersonell i byen.

13 TATT:  Her er de tretten mistenkte al-Qaida-medlemmene som nå sitter i politiets varetekt i Singapore. Foto: SCANPIX/AP
13 TATT: Her er de tretten mistenkte al-Qaida-medlemmene som nå sitter i politiets varetekt i Singapore. Foto: SCANPIX/AP Vis mer

En av de mistenkte har fotografert Singapores Paya Lebar flybase og amerikanske fly, og myndighetene mener de har vært mulige terrormål.

Terroristcellen skal ha hatt fire tonn med eksplosiver i Malaysia, og to utlendinger under navnet Mike og Sammy, skal ha bedt om at de skaffet seg ytterligere 17 tonn sprengstoff.

De mistenkte skal ha gjort undersøkelse på steder hvor amerikanere i Singapore pleier å oppholde seg. Totalt bor det 17000 amerikanere i landet, og 6000 multinasjonale selskaper har kontorer i landet. Amerikanske selskaper oppgis å være den største arbeidsgiveren i landet.

Avsløringen av terroristcellen skal ha sjokkert Singapore. De 15 ble arrestert i desember etter at det ble funnet videobilder av USAs ambassade og andre bygninger i en av de mistenktes hjem.

Myndighetene i Singapore sier at de mistenkte også hadde materiale med bindinger til al-Qaida, falske pass og falske innreisepapirer.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!