Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Planla terrorangrep mot atomreaktor

Terrorister planla et mulig bombeangrep mot en atomreaktor i Sydney i Australia, mener australske myndigheter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I desember i fjor ble tre personer stoppet av politiet utenfor Australias eneste atomreaktor i Sydney. Avsløringen kommer i forbindelse med at åtte personer ble pågrepet og siktet for å ha planlagt et terrorangrep i forrige uke.

De tre som ble stanset utenfor atomreaktoren skal ha hatt med seg en trehjuls motorsykkel, og forklarte at de var i området for å kjøre den. De skal imidlertid ha avgitt forskjellige forklaringer om hva de hadde gjort den dagen.

Da politiet sjekket området, fant de at en lås på en av portene utenfor atomreaktoren nylig var blitt klippet over. Før Sydney-OL i 2000 advarte newzealandske myndigheter mot et mulig terrorangrep mot samme atomreaktor.

Til sammen 18 personer er pågrepet og siktet for planlegging av terrorangrep. Medlemmer av gruppen skal ha skaffet seg nødvendige materialer til å produsere bomber. Materialene skal være de samme som de som ble brukt under selvmordsangrepene i London den 7. juli. (ANB-AP)

HELIKOPTER OVER OPERASHUSET:</B> På dette bildet er det pressehelikopter det er snakk om.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!