Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Planla togterror ti år etter 11. september-angrepene

Osama bin Ladens egne dokumenter avslører hvordan han ville markere tiårsdagen.

TERROR-AVSLØRING: I bygningen hvor al-Qaidas leder Osama bin Laden ble drept i Abbottabad mandag 2. mai ble det beslaglagt avslørende materiale om bin Ladens terrorplaner. På dette bildet er bygningen omringet av journalister og lokale innbyggere. Foto: REUTERS/Akhtar Soomro
TERROR-AVSLØRING: I bygningen hvor al-Qaidas leder Osama bin Laden ble drept i Abbottabad mandag 2. mai ble det beslaglagt avslørende materiale om bin Ladens terrorplaner. På dette bildet er bygningen omringet av journalister og lokale innbyggere. Foto: REUTERS/Akhtar Soomro Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Så sent som februar i fjor arbeidet al-Qaida med planer for et angrep mot tog på et uspesifisert sted i USA for å markere tiårsdagen for terrorangrepet til høsten.
Det viser beslag gjort under raidet mot huset til bin Laden i Abbottabad natt til mandag, skriver NTB.
Soldatene tok med seg store mengder PC-er, harddisker og minnepinner fra bygningen.

- Ville angripe 4. juli Materialet tyder også på at en håndfull byer i USA var sett ut som mål for terrorangrep, opplyser en talsmann for myndighetene i USA ifølge CNN.

Disse angrepene skal al-Qaida ha ønsket å gjennomføre opp mot betydningsfulle datoer som den amerikanske nasjonaldagen 4. juli, jul, og FNs åpningsdag.
CNN melder at byene det er snakk om er Washington, New York, Los Angeles og Chicago.

Verdens mest ettersøkte På sine nettsider skriver CNN at et notat som Departementet for indre sikkerhet sendte ut igår om togsikkerheten, er det første som har sin bakgrunn i informasjon fra materiale beslagt under raidet i Abbottabad.

Ifølge notatet skal medlemmer i al-Qaida ha diskutert en plan om å avspore tog i USA ved å plassere hindringer over broer og daler. Ingen spesifikke byer eller togsystemer er likevel navngitt i notatet.

- Det er ikke overraskende at vi ville finne denne typen informasjon i hjemmet til verdens mest ettersøkte terrorist, sa en myndighetskilde ifølge CNN.

Foreløpige planer Matt Chandler, talsmann for departementet for indre sikkerhet, understreker at angrepsplanene som omtales i notatet var foreløpige planer, som ofte forandres.

- Vi har ingen informasjon  om noen nært forestående trussel mot USAs togsektor, men ville gjøre våre partnere oppmerksomme, sier han i en melding som er lagt ut på hjemmesiden til departementet.

Opplysningene om den planlagte togterroren er å finne i en melding som departementet for indre sikkerhet har sendt til andre politiet og andre organer for offentlig sikkerhet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media