Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Planla vei 300 meter fra Navarsetes hus - lagt i tunnel etter samtale med Solhjell

- En alminnelig del av jobben, sier Navarsete.

VAR STATSRÅDKOLLEGER: Daværende miljøvernminister Bård Vegar Solhjell (Sv) ble kontaktet av senterpartiets leder og kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete (Sp) om den planlagte E16-traseen. 
Arkivfoto: Heiko Junge / NTB scanpix
VAR STATSRÅDKOLLEGER: Daværende miljøvernminister Bård Vegar Solhjell (Sv) ble kontaktet av senterpartiets leder og kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete (Sp) om den planlagte E16-traseen. Arkivfoto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En ny europaveitrasé gjennom Lærdal var planlagt 300 meter fra huset til Sp-leder Liv Signe Navarsete.

Etter at hun tok personlig kontakt med sin regjeringskollega Bård Vegar Solhjell (SV) ble veien lagt i tunnel.

Samferdselsdepartementet og Statens vegvesen ønsket at den nye traseen på europavei 16 gjennom Lærdal skulle legges som vei, og at veien skulle ligge 300 meter unna huset til Navarsete.

En uke før den rødgrønne regjeringen gikk av tok Navarsete kontakt med Solhjell med ønske om å legge veien i tunnel. Solhjell var miljøvernminister og behandlet saken fordi det var en innsigelsessak. Han avgjorde så, i strid med Statens vegvesens og Samferdselsdepartementets ønske, at veien ble lagt i tunnel. Dette ga en ekstraregning på 400 millioner kroner, melder NRK.

- Uakseptabelt Solhjell sier han diskuterte saken med Navarsete og at hun redegjorde for sitt syn i samtalen.

- Grunnen til at vi valgte tunnel var for å legge veien rundt et strøk der det var tettbebygd og mye folk. Da legger man gjerne veien rundt om man kan. Det var også den avgjørelsen som ble tatt av meg og mitt departement, sier Solhjell til VG.

Fremskrittspartiets parlamentariske leder, Harald Tom Nesvik mener Navarsetes rolle er uakseptabel og gjør at hele saken må behandles på nytt.

Uforstående til kritikken Navarsete sier til NTB at hun tar kritikken til Fremskrittspartiet med stor ro.

- Jeg orienterte miljøvernministeren om et lokalpolitisk vedtak som er en helt alminnelig del av jobben. Jeg har gjort dette på vegne av veldig mange kommuner, både i min tid som samferdselsminister og som kommunalminister. Og jeg har mottatt veldig mange slike telefoner fra kollegaer i regjeringen i ulike saker, sier Navarsete som legger til at det er helt vanlig at regjeringskollegaer snakker sammen om saker.

Hun sier at kritikken er et forsøk fra Fremskrittspartiet på å få oppmerksomheten bort fra sine egne løftebrudd i samferdselspolitikken.

- Og det faktum at de sannsynligvis ikke ønsker å bruke de nødvendige midlene som må til for å bygd veien.

 (NTB)