Planlagt asylmottak i Hordaland brant ned til grunnen

Hotelleier: - Forferdelig trist.

OVERTENT: Det brant natt til søndag på et hotell i Hordaland, som etter planen skulle tas i bruk som asylmottak. Foto: Gunn Berit W. Berg / Strilen / NTB scanpix
OVERTENT: Det brant natt til søndag på et hotell i Hordaland, som etter planen skulle tas i bruk som asylmottak. Foto: Gunn Berit W. Berg / Strilen / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det brant natt til søndag på Hotell Lune Huler i Lindås nord for Bergen som etter planen skulle bli brukt som asylmottak.

- Det er tiltenkt å bli brukt som asylmottak, men etter det vi forstår har de ikke kommet i gang med det, forteller operasjonsleder Terje Magnussen i Hordaland politidistrikt til Dagbladet.

Godkjent som asylmottak fredag Ifølge lokalavisa Strilen skulle hotellet huse minst 40 enslige, mindreårige asylsøkere fra nyttår. Driftsselskapet Norsk Mottaksdrift og hotelleier Jennfrid Stellberg fikk klarsignal fra UDI til å drive asylmottaket fredag.

- Det eneste jeg kan si akkurat nå er at dette er forferdelig trist, sier Stellberg til avisa Nordhordland.

To personer som har oppholdt seg inne i hotellet ble raskt gjort rede for. Det skal ifølge politiet ikke være flere personer som oppholdt seg i bygningen.

- Fullstendig overtent Brannen skal ha oppstått i en av to bygninger på eiendommen, som brukes som restaurant. Brannvesenet jobbet lenge på spreng i et forsøk på redde hotellbygningen, men det lyktes ikke. Hotellet brant ned til grunnen.

- Bygget er fullstendig overtent og kommer til å brenne ned. Brannvesenet jobber nå med å sikre bygget som benyttes som hotell, sa Magnussen til Dagbladet like etter klokka 3.

Politiet fikk melding om brannen klokka 2.20 natt til søndag. Klokka 03.48 meldte brannvesenet at de hadde fått kontroll på flammene.

Politiet har også fått inn meldinger om at det har blitt observert en bil i området i forkant av brannen, som det ikke er gjort rede for. 

- Vi kan foreløpig ikke si noe om hvorvidt bilen har noe med brannen å gjøre. 

Undersøker om brannen er påsatt Det er for tidlig å si noe om årsaken til brannen, men politiet etterforsker om brannen kan være påsatt.

- Det er selvfølgelig naturlig å undersøke det. Vi går derfor nå bredt ut i vår etterforskning, sier Magnussen.

Er du på stedet? Har du bilder eller video? Tips oss: Telefon: 24 00 00 00. SMS/MMS: 2400. E-post: 2400@dagbladet.no