Andre verdenskrig:

Planlagt påskemassakre i Nordmarka avblåst av Hitler: - Det ville endt med et massedrap

Intern konflikt mellom SS-ledere i Norge endte med at Adolf Hitler satte strek for massedrapsplanen.

MILORG: Josef Terboven gikk ut fra at godt som alle som - iført vindjakke og nikkers - beveget seg i Nordmarka på ski i påska 1945, måtte betraktes som medlemmer av hjemmefronten. Her er de ekte motstandskarene fotografert, i det de marsjerer inn for å overta Akershus Festning. Foto: Hjemmefrontmuseet
MILORG: Josef Terboven gikk ut fra at godt som alle som - iført vindjakke og nikkers - beveget seg i Nordmarka på ski i påska 1945, måtte betraktes som medlemmer av hjemmefronten. Her er de ekte motstandskarene fotografert, i det de marsjerer inn for å overta Akershus Festning. Foto: Hjemmefrontmuseet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

10 dager før skjærtorsdag begynte ryktene å bre seg blant avdelingslederne og de øverste rådgiverne hos «Rikskommisæren for det okkuperte Norge», Josef Terboven.

Karolius «Carlo» Otte protesterte høyt. Han, som til da hadde sittet trygt bak et skrivebord og styrt med næringsliv og økonomi, skulle helt på tampen av en tapt krig tvinges ut i Oslomarka for å begå massemord på sivile nordmenn?

Du kan nå betale med

LES PLUSS i 1 ÅR FOR 99 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.KJØP 12 MND, BETAL FOR 1

1 ÅR

99 kr

(Fornyes til 795,-/år)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer