Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Planlegg januarsalget - spar tusener

Planlegger du godt, kan du møblere hjemmet, fylle bokhylla og fiffe opp familien med tilbudsvarer helt ned til 90 prosent under normalpris. I møbelbransjen startet salgsfesten i går. 10. mars går startskuddet for bokbransjens ferskeste mammutsalg noensinne. og

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Her kan folk spare inntil 15 prosent av ordinærpris på store møbler som salonger og spisegrupper, forteller butikksjef Egil Iversen hos Idé Skeidar. I går startet de det ene av årets tradisjonelle storsalg, i godt selskap med andre store møbelkjeder i landet.

- På de store salgene i januar og august kan folk hente hjem ordinære varer til en pris som ligger flere tusenlapper under vanlig pris.

- Butikkene tilbyr både spesielle varer tatt inn for anledningen og ordinære varer som skal ut av sortimentet, sier Iversen.

- Publikum er trofaste og venter på januarsalget vårt, forteller Leif Tomter, varehussjef hos Det norske Møbelsenter på Vestby.

På enkeltvarer kan du spare opptil halve prisen, mens hvis du kjøper litt stort kan du samlet spare rundt 25 prosent av ordinærpris, sier Tomter.

- Vi selger varer helt ned til 90 prosent av den opprinnelige prisen, sier varehusjef Svein Engen ved IKEA i Bergen. Møbelhuset fornyer kolleksjonen sin med rundt 30 prosent i året, og da er det klart at en del må ut for å gi plass til det nye. I tillegg kan du gjøre et kupp når for eksempel utstillingsmøbler legges ut for salg.

Klær

- Vi begynte salget vårt i romjula, og helt fram til februar går høst- og vinterkolleksjonene våre til priser som ligger helt ned til halvparten av ordinærpris, sier Roger Johansen i Hennes & Mauritz-kjeden.

Klesbransjen satser på to store salg i året. Følger du godt med, kan du gjøre varp ellers i årets også, men salget som nå er i gang er det mest lukrative for kundene.

Mange startet i romjula og hvis du tar en runde i januar, kan du spare rundt halve prisen på vintervarer. Bukser, gensere og vinterjakker er på salg i hele januar for i klesbransjen har de allerede begynt å tenke på våren.

Bøker

Er du bokelsker, har du en riktig god vår foran deg. I år er det nemlig mammutsalg, og for første gang har bransjen lov til å selge ut bøkene allerede ett år etter utgivelse. Mammutsalget er felles for hele bokbransjen, slik at du kan skaffe deg godbiter uansett hvilken bokhandel som er din nærmeste.

- 10. mars starter vi mammutsalget, og i to uker framover ligger bøker så ferske som 1995-utgivelser ute for salg, forteller Hilde Skaadel, daglig leder hos Tanum bokhandel på Karl Johan i Oslo.

Bokbransjen har også flere salg i løpet av et år, men disse er mindre og ofte mer spesielle enn mammutsalget.

Sport

Sportsbutikkene selger mer klær enn noen gang og utvider antall sesonger fra to til fire. Kjøper du det dyreste, kan du bli lurt.

For sportsbutikkenes klesavdelinger gjelder samme terminliste som for sesongsalget i den tradisjonelle tekstilbransjen. For vanlige sportsartikler opereres det derimot fortsatt bare med to sesonger - vinter og sommer.

Skikjøp er rimeligst rett etter påske. Og sykkelen handler du billigst i oktober/november. Vær imidlertid klar over at de større kjedene ofte har dumpingsalg på enkeltartikler i storbyene - gjerne midt i sesongen. Kjøper du «lokkematvarene» og styrer unna fullprisede varer, kan du spare penger. Fordel sportsutstyrinnkjøpet utover hele året.

Store norske sportsutstyrprodusenter nekter imidlertid forretningene å selge sine varer på salg. Det bekrefter Norges Sportsbransjeforbund. Produsentene vil ha kundene til å tro at de rådyre prisene gjenspeiler god kvalitet. Men mange sportsartikler er overpriset, og du kan få vel så gode ting om du går ned i prisklasse.

Januar: Salg for er lang rekke vinterartikler, særlig klær.

April: Skisalget er i gang.

August: Fiskeutstyr og sommerutstyr selges rimeligere.

Oktober: Sykkelsalg og skisalg på fjorårets modeller.

Hagemøbler

- Hagemøbler selges til full pris i bare to måneder, mai og juni. Utsalget begynner i juli og varer et stykke ut i august. Da er prisene som regel på 50 til 70 prosent av før-prisen, ifølge kjedesjef Jan Eken i Plantasjen.

Sko

- I skobransjen er det to store utsalg i løpet året. Fra romjula og fram til midten av februar selger vi ut høst- og vintersko, opplyser butikksjef Tove Gundersen i Din Sko i Oslo.

- I februar vil avslaget ofte være på 50 prosent på det vi har igjen. Neste salg kommer i juli. Da skal vår- og sommerskoene ut før vi fyller opp med høstsko til skolestarten, sier Gundersen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media