Planlegger å bygge 20 000 meter høyt tårn. Vil revolusjonere romfarten

Har tatt patent.

20 KILOMETER HØYT: Det kanadiske selskapet Thoth Technology har nå fått godkjent sin patent på et 20 kilometer høyt tårn som skal kunne frakte astronauter og last opp i stratosfæren ved hjelp av en gigantisk heis. Foto: Thoth Technology
20 KILOMETER HØYT: Det kanadiske selskapet Thoth Technology har nå fått godkjent sin patent på et 20 kilometer høyt tårn som skal kunne frakte astronauter og last opp i stratosfæren ved hjelp av en gigantisk heis. Foto: Thoth Technology Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det kanadiske selskapet Thoth Technology har nå fått godkjent sin patent på et 20 kilometer høyt tårn som skal kunne frakte astronauter og last opp i stratosfæren ved hjelp av en gigantisk heis.

Dersom tårnet blir bygd blir det med sine 20 000 meter over bakken svimlende 24 ganger høyere enn det som i dag er verdens høyeste bygning, Burj Khalifa i Dubai.

På denne høyden er det atmosfæriske trykket så lavt at oksygenet i vannet i en menneskekropp vil begynne å koke.

Mindre drivstoff Målet med den voldsomme konstruksjonen, som har fått navnet «ThothX Tower», er å revolusjonere romfarten slik vi i dag kjenner den, for på toppen av tårnet vil det være en landingsplass for romferger.

Her skal man kunne fylle drivstoff, bytte ut mannskap og laste opp med utstyr og last som skal videre ut i rommet.

En slik løsning vil være hensiktsmessig da det vil kreve 30 prosent mindre drivstoff for et fartøy å lette fra denne høyden enn det ville gjort fra havnivå.

I tillegg er det tenkt at tårnet vil ha sekundære fuksjoner som en kilde til vindkraft, et senter for telekommunikasjon og et mål for turister. Det skriver The Telegraph.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.