Planlegger å gå til søksmål mot norsk kvinne (27)

Beskyldningene om at 35-åringen holdt den norske kvinnen (27) fanget er gale, hevder mannens forsvarer.

FORSVARER: 35-åringens forsvarer, Giannis Ntermanakis, mener  beskyldningene om at den norske kvinnen (27) skal ha blitt holdt fanget er feil.  Foto: Øistein Norum Monsen/DAGBLADET.
FORSVARER: 35-åringens forsvarer, Giannis Ntermanakis, mener beskyldningene om at den norske kvinnen (27) skal ha blitt holdt fanget er feil. Foto: Øistein Norum Monsen/DAGBLADET.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

CHANIA/KOURNAS (Dagbladet): Giannis Ntermanakis, som er 35-åringens forsvarer, mener det ikke stemmer at den norske kvinnen skal ha arbeidet for man-nen hun hevder holdt henne fanget i 20 dager.

- Min klient har forklart meg at de to møttes i Chania den 28. oktober under en nasjonal festdag — ikke 10. oktober som kvinnen påstår. De to ble da et par, og hun ble frivillig med ham hjem til Kournas, sier Ntermanakis til Dagbladet.

Forsvareren mener mange vitner kan bekrefte dette og at dette også er grunnen til at 35-åringen i går fremdeles ikke var pågrepet av politiet.
- Politiet vet hvor han er, men han er ikke etterlyst, hevder Ntermanakis.

Kom til Norge i går Ifølge kilder Dagbladet har vært i kontakt med, reiste den norske kvinnen tilbake til Norge i går. Hun skal ha oppholdt seg på den norske ambassaden i Aten fram til hun forlot landet.

Utenriksdepartementet (UD) opplyser at de bistår kvinnen, men ønsker ikke å utdype hvordan.

- Vi bistår kvinnen med det hun har behov for. Mer informasjon om dette ønsker jeg ikke å gå ut med, sier pressevakt ved UD, Ragnhild Imerslund

-Hvorfor ikke?

- Det er i samsvar med den norske kvinnens ønske, sier Imerslund - og legger til at det er gresk politi som etterforsker saken. Forsvarer Ntermanakis sier til Dagbladet at han ikke kjenner til at noen så langt bistår den norske kvinnen i Hellas.

Nettannonse Kvinnen har i sin forklaring til politiet sagt at hun kom i kontakt med 35-åringen via en jobbannonse på Internett, og at hun arbeidet for ham.

Ifølge politiet i Chania har hun sagt at hun ble sperret inne i mannens hus i landsbyen Kournas, og at hun ble utsatt for gjentatte voldtekter av ham og fem andre menn.

- Ifølge kvinnen var mannen den eneste personen hun kjente. Vi vet ingenting om de fem andre mennene. Hun har forklart at hun ikke vet hvordan de ser ut fordi det var mørkt da voldtektene ble utført, sa politiet på en pressekonferanse i Chania i går.

Forsvarer Ntermanakis mener at påstanden om at fem menn i tillegg skal ha deltatt i overgrepene er feil, og at mennene ikke finnes. Han forteller at hans klient er i sjokk over anklagene om overgrepene.

- Min klient sier anklagene er usanne, og vi planlegger derfor å gå til motsøksmål mot kvinnen, sier Ntermanakis.

Ikke meldt savnet - Jeg lurer veldig på hva som faktisk har skjedd og ønsker å komme til bunns i dette. Vi samler nå inn så mange bevis som mulig, sier han.

Politiet opplyste i går at kvinnen ikke ble meldt savnet i løpet av de 20 dagene hun angivelig skal ha blitt holdt fanget. Etterforskningen fortsetter for fullt. Politiet skal blant annet undersøke hvorvidt den norske kvinnen og 35-åringen møttes på Internett.

- Vi tar alle slike anklager med alvor, sier en etterforsker til Dagbladet.

HER BODDE DE: I dette huset skal den norske kvinnen (27) angivelig ha blitt holdt mot sin vilje i 20 dager før hun klarte å rømme.  Foto: Øistein Norum Monsen/DAGBLADET.
HER BODDE DE: I dette huset skal den norske kvinnen (27) angivelig ha blitt holdt mot sin vilje i 20 dager før hun klarte å rømme. Foto: Øistein Norum Monsen/DAGBLADET. Vis mer