Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Planlegger å trekke seg

Flere amerikanske medier melder at guvernør Chris Christie nå vil trekke seg fra presidentvalgkampen.

TAPTE:  New Jersey-guvernør Chris Christie var skuffet etter sjetteplassen i nattens primærvalg. Her takker han støttespillere i Nashua i New Hampshire. Foto: Grtchen Ertl/Reuters/Scanpix
TAPTE: New Jersey-guvernør Chris Christie var skuffet etter sjetteplassen i nattens primærvalg. Her takker han støttespillere i Nashua i New Hampshire. Foto: Grtchen Ertl/Reuters/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SISTE: Også kandidat Carly Fiorina melder nå at hun vil trekke seg fra kampen om å bli det republikanske partiets presidentkandidat.

(Dagbladet): En rekke amerikanske medier melder at guvernør Chris Christie fra New Jersey nå er i ferd med å kaste inn håndkledet. Helt siden like etter valget av Obama i 2008 har Christie blitt sett på som en favoritt i kampen om å bli republikansk kandidat i 2016, men den populære guvernøren klarte aldri å få ordentlig fart på sitt president-kandidatur.

I gårsdagens primærvalg i New Hampshire kom Christie på en svak sjetteplass. Dette var et svært skuffende resultat for Christie som har lagt ned masse ressurser i å få et godt resultat nettopp i denne staten. En talsmann sier at han ikke har bestemte seg for om han vil fortsette.

- Ingen beslutning er tatt, skriver Christies talsmann Sam Smith i en epost til Reuters.

Reiste hjem I følge CBS var Christie i en telefonkonferanse med sine største donorer i dag. Da telefonmøtet var over skal det ha vært klart at han ikke har de ressursene som kreves til å fortsette kampen om nominasjonen.

Også Politico og Wall Street Journal melder nå at Christie vil annonsere at han trekker seg i dag. CBS skriver at beslutningen vil bli tatt i løpet av det neste døgnet. Nyhetsbyrået AP melder at de har to kilder tett på Christie som bekrefter at han nå vil trekke seg.

Da nederlaget var et faktum i natt sa Christie at han nå heller ville dra hjem til New Jersey enn å reise videre til Sør-Carolina, som er neste stat ut med primærvalg.

Dersom Christie gir opp er det åtte republikanske kandidater igjen til å kjempe om kandidaturet. Donald Trump utklasset  resten av det republikansk feltet i New Hampshire og han leder også stort i Sør-Carolina. På den siste meningsmålingen har han 36 prosents oppslutning blant republikanere. Ted Cruz ligger som nummer to med 19 prosent. Bare 2,3 prosent av republikanerne i denne staten sa i slutten av januar at de planlegger å stemme på Christie.

Donald Trump sa til Fox News i morges at Christie hadde ringt ham for å gratulere med seieren.

- Ærlig talt, Chris er en som ikke burde slutte. Jeg synes Jeb Bush er mye mindre talentfull enn Chris, men han er fortsatt med, sier Trump til kanalen.