Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Planlegger Al Qaida et nytt terrorangrep?

En arabisk avis skriver at Al Qaida planlegger et angrep som er like stort som 11.september.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et arabisk blad trykker fredag et intervju med en person som sier at han er talsmann for Al Qaida. Talsmannen, som kaller seg Thabet bin Qais, har latt seg intervjue per mail av bladet Al Majalla som holder til i London.

I intervjuet sier Thabet bin Qais at Al Qaida er blitt organisert på en ny måte og at gamle medlemmer er blitt erstattet. Nå planlegger organisasjonen et nytt angrep mot USA.

Angrepet skal være like stort som det grusomme angrepet 11. september 2001. Da ble fire passasjerfly brukt som bomber mot bygninger. Mer enn 3000 mennesker døde.

- Amerikanerne har bare gammel etterretning igjen, sier bin Qais. Han hevder i intervjuet at Al Qaida ligger langt foran amerikanerne og at det kommer til å ta lang tid før de forstår hvordan den nye terrororganisasjonen fungerer.

- Et angrep mot Amerika kommer definitivt, sier han.

Amerikanske tjenestemenn sier til USA Today at de er kjent med intervjuet og at bin Qais tilhører Al Qaida. bin Qais' oppgave er å kommunisere beskjeder på vegne av terrororganisasjonen. Men det finnes ikke bevis for at det er den ekte Thabet bin Qais som har svart på mailene fra det arabiske bladet.

Mye tyder på at Al Qaida har flyttet sine viktigste operasjonssentre til nye steder i Asia.

Journalisten som har intervjuet bin Qais, Mahmoud Khalil, sier at intervjuet kom i stand etter at han fikk mail fra bin Qais. I mailen forklarte bin Qais at han var ny talsmann for terroristene og hadde overtatt etter Abdel Rahman al-Rashed, som tidligere hadde kontakt med bladet på vegne av Al Qaida.

Khalil sier at han var skeptisk til avsenderen, helt til bin Qais minnet ham om flere ting som hadde stått i mailene som ble sendt mellom Khalil og bin Qais' forgjenger.

WORLD TRADE CENTER:</B> 11. september har gått inn i historien. Angrepet var massivt og kom helt overraskende på amerikanere. Nå frykter mange at Al Qaida skal slå til igjen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media