Planlegger Bush-besøk i Norge

USAs president George Bush kommer trolig på besøk til Norge i slutten av mai for å ha samtaler med statsminister Kjell Magne Bondevik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norske og amerikanske myndigheter har hatt flere samtaler om å få i stand et toppmøte mellom USAs leder og den norske regjeringen og Kong Harald, melder NRK.

Om Bush kommer til Norge er det andre gang at en sittende president i USA kommer på offisielt besøkt til Norge. Sist gang var i 1999, da president Bill Clinton gjestet Norge som president.

George W Bush jr og statsminister Kjell Magne Bondevik har møtt hverandre flere ganger. Blant annet var Bonevik i Det hvite hus og hadde samtaler med Bush høsten 2001.

NRK opplyser at møtene som eventuelt vil finne sted på vårparten er et såkalt arbeidsmøte, hvor forhold mellom Norge og USA vil stå på dagsorden, samt internasjonale forhold.

Opplysningene om et mulig toppmøte bekreftes av UDs pressetalsmann Karsten Klepsvik og pressetalsmann Andrew Schilling ved den amerikanske ambassaden i Oslo.

(Dagbladet.no)

ALLIERTE KOMPISER:</B> Bush og Bondevik møttes i det ovale rom i Det hvite hus i mai 2001. De diskuterte blant annet terror og kampen mot den.