Planlegger flytting etter boplikt-offensiv på Hvaler

Bjørn Inge Melbye (62) strekker seg langt for å beholde boligen på Hvaler.

FLYTTEPLANER: - Det må vel kanskje bli at noen flytter, hvis det kommer til sin ytterste konsekvens. Det blir vel jeg som reiser. Det kan vel bli i løpet av tre måneder, sier Bjørn Inge Melbye. Foto: Melbye
FLYTTEPLANER: - Det må vel kanskje bli at noen flytter, hvis det kommer til sin ytterste konsekvens. Det blir vel jeg som reiser. Det kan vel bli i løpet av tre måneder, sier Bjørn Inge Melbye. Foto: MelbyeVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har søkt om ny konsesjon, men får det nok ikke gjennom. Så sannsynligvis må en av oss flytte ned dit, sa Kongsvinger-mannen Bjørn Inge Melbye da Dagbladet mandag snakket med ham om Hvaler kommunes offensiv for å håndheve boplikten.

Fem boligeiere hadde da fått varsel om å selge innen tre måneder, mens det var konstatert brudd på boplikten i cirka 45 tilfeller.

Til Dagbladet sa Melbye at han og kona var blant de mange som i årevis har hatt ulovlig feriebolig, men at han ville få ryddet opp i dette.
Nå sier han at dette kan skje ganske raskt, siden han er førtidspensjonist og lett kan flytte på seg.

Tre måneder
- Det må vel kanskje bli at noen flytter, hvis det kommer til sin ytterste konsekvens. Det blir vel jeg som reiser. Det kan vel bli i løpet av tre måneder, sier Melbye til Dagbladet.

Han er ikke særlig begeistret for Hvaler kommunes offensiv for å innskjerpe boplikten.

- Jeg synes ikke noe om det. Det er jo diktatorisk, sier han, men trøster seg med at en flytting ikke behøver å bli «evigvarende».

- Man kan bo i Hvaler i fem år, da har man oppfylt boplikten, sier Bjørn Inge Melbye.