Krigen i Ukraina

Planlegger «fullskala» seier innen høsten

Det sier kilder nær Russlands president Vladimir Putin.

TROR PÅ SEIER: Bokstaven «Z» har blitt et symbol på at man støtter Russlands krigføring og invasjon av Ukraina. Foto: AP Photo/Bernat Armangue

TROR PÅ SEIER: Bokstaven «Z» har blitt et symbol på at man støtter Russlands krigføring og invasjon av Ukraina. Foto: AP Photo/Bernat Armangue

Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den russiske regjeringen, Kreml, planlegger et andre angrep på hovedstaden Kyiv, selv om de mislyktes i starten av krigen, ifølge det uavhengige mediet Meduza.

Avisa siterer kilder som er nær Kreml og i Putins administrasjon som sier at de forventer at det er mulig med en «fullskala» seier i Ukraina innen året er omme.

NÆRE PÅ: En Tiktok-video skal vise en ukrainsk soldat i dekning. Plutselig hører han en lyd. Video: Reuters, Tiktok. Reporter: Håvard T-L Knutsen. Vis mer

- Vi vil knuse dem [ukrainerne] til slutt. Det hele vil trolig være over til høsten, sa en kilde til Meduza.

Minstekravet er angivelig å ta full kontroll over Donbas-regionen, mens det ultimate målet er å overta Kyiv.

Ifølge nettstedet er Kreml skeptiske til at vestlige land skal kunne opprettholde den massive økonomiske og militære støtten til Ukraina om krigen drar ut.

- Før eller senere vil Europa gå lei av å hjelpe til. Dette er både penger og våpenproduksjon som de trenger selv. Når vi går mot høsten vil de bli nødt til å forhandlinger om gass og olje før det blir kaldt, sier en kilde til nettstedet.

Store tap

Tre måneder ut i krigen har Russland blitt påført store tap i Ukraina.

Som tidligere nevnt, har de tapt rundt hovedstaden Kyiv, og har bare kontroll på mindre områder i øst, hvor fokuset nå er flyttet.

Her har russerne imidlertid hatt suksess og nærmer seg målet om å ta kontroll over hele Donbas-regionen, opplyser britisk etterretning.

Meduza skriver at den ukrainske regjeringen kontrollerer rundt fem prosent av Luhansk og mindre enn halvparten av Donbas, ifølge nylige estimater. De to regionene utgjør Donbas.

ANGREP: En video publisert på Twitter av Ukrainas forsvarsdepartement skal vise russisk bruk av termobariske bomber, kjent som et «skrekkvåpen». Video: @defenceu / Twitter Vis mer

- Langvarig krig

Tidligere sjef for forsvarsstaben, Arne Bård Dalhaug, sa torsdag til Dagbladet at Ukraina er godt rustet for en lengre krig.

- De fleste gjetter på at krigen blir mer langvarig, og forsyningen av ukrainerne med våpen tar ikke slutt. Nå får de også tid til å trene styrkene sine i bruk av vestlige våpen.

Krigen i Ukraina

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer