- Planlegger ikke comeback for Helge Solum Larsen

Venstre avviser at den skandaliserte venstremannen er på vei tilbake til politikken.

AVVISER COMEBACK: Venstre-gruppeleder Per A. Thorbjørnsen avviser at Helge Solum Larsen er på vei tilbake til politikken. Foto: Jarle Aasland / Scanpix
AVVISER COMEBACK: Venstre-gruppeleder Per A. Thorbjørnsen avviser at Helge Solum Larsen er på vei tilbake til politikken. Foto: Jarle Aasland / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Halvannet år etter at han ble siktet for overgrep er Helge Solum Larsen på vei tilbake i politikken - nå planlegger Venstre-toppene i Rogaland comeback for Larsen i juli, skriver Klassekampen i dag.

Påstandene bli kraftig tilbakevist av Per A. Thorbjørnsen, som er gruppeleder for Stavanger Venstres bystyregruppe.

-  Vi i Stavanger og Rogaland Venstre planlegger ikke noe comeback for Helge Solum Larsen. Derimot vi er vi pålagt å ha dialog med Helge. Det har vi hatt fra oktober, og vi hadde det siste internemøtet i forrige uke, sier Thorbjørnsen til Dagbladet. 

- Fortsatt uavklart - Møtene har handlet om det Venstre har sagt lenge: at hendelsen var og er et alvorlig tillitsbrudd, at en stor del av organisasjonen har mistillit til ham, og at det vil ta tid å bygge opp tilliten igjen. Samtalene våre har handlet om det, og utover det er det bare å si at situasjonen fortsatt er uavklart, fortsetter han.

Solum Larsen ble i februar i fjor anmeldt for voldtekt av en 17 år gammel jente, Solum Larsen har erkjent seksuell kontakt, men nektet straffskyld. Han trakk seg som 2. nestleder og leder av programkomiteen som følge av etterforskningen.

3. oktober henla førstestatsadvokat Harald L. Grønlien saken etter bevisets stilling, og Riksadvokaten opprettholdt senere henleggelsen.

Venstre-leder Trine Skei Grande sa etter henleggelsen i oktober at Solum Larsen uansett begikk et grovt tillitsbrudd da han hadde sex med jenta, som er medlem av Unge Venstre, etter et partiarrangement.

Thorbjørsen bekrefter overfor Dagbladet at Solum Larsens sykemelding går ut 1. juli.

- Han tar trukket seg fra alle tillitsverv i partiet, men de folkevalgte posisjonene har han jo fortsatt. Hva mistilliten skal bety i praksis, er det vi har hatt greie samtaler om. Nå pågår det interne prosesser, i det øyeblikket dette blir avklart, så skal det selvsagt meddeles. Men nå kan vi ikke si si noe som helst, sier Thorbjørnsen til Dagbladet.  

Han avviser også at jenta skal ha deltatt på møtene.

- FORTSATT UAVKLART: Hvorvidt tidligere Venstre-nestleder Helge Solum Larsen kommer tilbake til politikken, er fortsatt uavklart, ifølge Venstre-gruppeleder Per A. Thorbjørnsen. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
- FORTSATT UAVKLART: Hvorvidt tidligere Venstre-nestleder Helge Solum Larsen kommer tilbake til politikken, er fortsatt uavklart, ifølge Venstre-gruppeleder Per A. Thorbjørnsen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer