Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Planlegger Iran-angrep

Israel og Saudi-Arabia går sammen mot kjernefysiske anlegg, ifølge Sunday Times.

PLANLEGGER ANGREP: Israel og Saudi-Arabia har funnet hverandre i misnøye med USAs nye tilnærming til Iran, og planlegger angrep mot Irans kjernefysiske anlegg, skriver avisa Sunday Times. Foto: Alain Jocard/ AFP
PLANLEGGER ANGREP: Israel og Saudi-Arabia har funnet hverandre i misnøye med USAs nye tilnærming til Iran, og planlegger angrep mot Irans kjernefysiske anlegg, skriver avisa Sunday Times. Foto: Alain Jocard/ AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Israel og Saudi-Arabia jobber i hemmelighet sammen om planer for mulig angrep på Irans kjernefysiske anlegg, ifølge Sunday Times.

I egne hender De to tidligere erkefiendene ønsker å ta saken i egne hender trass i de pågående forhandlingene om en skrinlegging av Irans kjernefysiske program.

Ifølge diplomatiske kilder The Sunday Times har snakket med har Saudi-Arabia gitt Israel tillatelse til å bruke landets luftrom ved et angrep mot Iran. I tillegg skal de ha tilbudt droner, redningshelikoptere og fly for etterfylling av drivstoff.

Rasende - Med en gang en avtale er klar i Genève, så er det militære alternativet tilbake på bordet. Saudierne er rasende og er villige til å gi Israel all mulig hjelp, sier er en kilde til avisen.

Israel og Saudi-Arabia har funnet hverandre i misnøye med USAs nye tilnærming til Iran.

Isfronten mellom USA og Iran har begynt å tine etter presidentskiftet i Iran og iransk villighet til å forhandle om det kjernefysiske programmet.

Nye samtaler Iran møter onsdag USA, Kina, Russland, Storbritannia, Frankrike og Tyskland i Genève for nye samtaler om landets atomprogram.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu appellerer til USA og Frankrike om å forkaste en avtale med Iran, som han ikke tror er oppriktige med sine nye signaler.

Truer Israel Netanyahu ønsker økt press på Teheran. I et intervju med CNN sier statsministeren at Irans kjernefysiske program er en direkte trussel mot Israels overlevelse. Israel selv antas å ha et stort arsenal av atomvåpen. (NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media