- Planlegger militær reaksjon mot Syria innen to uker

Statslederne i USA, Storbritannia og Frankrike har hatt lange telefonsamtaler om Syria i helga.

- PLANLEGGER MILITÆR REAKSJON: USA, Storbritannia og Frankrike planlegger militær reaksjon mot Syria innen to uker, ifølge The Independent. Foto: EPA/NTB Scanpix
- PLANLEGGER MILITÆR REAKSJON: USA, Storbritannia og Frankrike planlegger militær reaksjon mot Syria innen to uker, ifølge The Independent. Foto: EPA/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): USA, Storbritannia og Frankrike planlegger militær reaksjon mot Syria innen to uker som gjengjeldelse for det angivelige kjemiske angrepet mot sivile, skriver den britiske avisa The Independent.

Det vil de gjøre uavhengig et mandat fra FN, men landene skal samtidig jobbe for å få på plass et mandat, ifølge avisa.

- Vi kan ikke la kjemiske våpen bli brukt uten straff og at folk kan drepes på denne måten uten konsekvenser, sa William Hague, den britiske utenriksministeren, til BBC.

Enige om alvorlig reaksjon Hague er klar på at den britiske regjeringen nå mener at det ble brukt kjemiske våpen, og har konkludert med at alt tyder på at det var Bashar al-Assads egen styrker som sto bak angrepet.

Det betyr at han slett ikke tror noe på det regimet i Damaskus selv hevder, nemlig at det var en opprørsgruppe som skal ha stått bak angrepet.

- Hvis regimet mistenkte at andre grupperinger sto bak angrepet, hadde FNs våpeninspektører blitt sluppet inn for flere dager siden, da vi og andre land krevde dette. De nektet det fram til nå og har fortsatt å bombe områdene, noe som kan ha ødelagt bevis. Vi må være realistisk på hva FNs team kan oppnå, sier Hague.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer