Planlegger Norges- besøk

President George W. Bush kommer kanskje til Norge i slutten av mai. Kristin Halvorsen (SV) ønsker ham hjertelig velkommen. Det samme gjør generalsekretær Jan Egeland i Norges Røde Kors.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg møter gjerne George W. Bush. Så får jeg sagt til ham hva vi mener om hans utenrikspolitikk. Og han må regne med å bli møtt av store demonstrasjoner i gatene i Oslo, sier SV-leder Kristin Halvorsen til Dagbladet.

Utenriksdepartementet bekreftet i går at norske og amerikanske myndigheter har samtaler for å få på plass detaljene om besøket til den amerikanske presidenten. Det er snakk om et kort arbeidsbesøk, hvor Bush kommer på kvelden og reiser videre dagen etter.

- Bør Bush komme hvis USA på det tidspunktet okkuperer Irak etter en krig som kanskje blir et blodbad?

- Det vil jeg ikke spekulere om i dag. Jeg kan bare bekrefte at samtalene finner sted, og at Bush har planer om å reise videre fra Norge til St. Petersburg, sier pressetalsmann Karsten Klepsvik i UD til Dagbladet.

- Det er klart at situasjonen i Irak vil påvirke besøket. Jo verre situasjonen er der, jo sterkere vil demonstrasjonene bli. Bush kan på ingen måte regne med å bli tatt imot av umælende nordmenn som tar bølgen for ham, sier Kristin Halvorsen.

- Bør besøket drøftes eller bestemmes av Stortinget?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.