Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Planlegger nye angrep

CIA-sjef George Tenet advarer mot å tro at Osama bin Laden og al-Qaida er uskadeliggjort. Han mener at nye angrep mot USA og Europa er planlagt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tenet kom med advarselen i sin første opptreden i Kongressen siden angrepene 11. september i fjor.

Eventuelle angrep kan også bli gjennomført av al-Qaida-celler som allerede er på plass i større byer i Europa og Midtøsten.

- Al-Qaida har planer om å slå til mot amerikanske og allierte mål i Europa, Midtøsten, Afrika og Sørøst-Asia, sa Tenet til senatets etterretningskomité.

- Amerikanske ambassader og militære installasjoner er i stor fare, spesielt i Israel, Saudi-Arabia og Tyrkia, la han til.

Angrepene 11. september tyder på at al-Qaida vil fortsette å bruke konvensjonelle våpen, men dokumenter funnet i Afghanistan viser ifølge Tenet at bin Laden drev avansert forskning på biologiske våpen.

Ikke World Trade-flagg i OL-åpning

På lørdag begynner OL i Salt Lake City. Det har vært foreslått å bruke det fillete flagget som ble funnet i World Trade Center-ruinene under åpningen i Salt Lake City. Men nå sier arrangementskomitéen nei.

Grunnen er at mange nasjoner ble rammet av terrorangrepet, ikke bare USA, skriver Washington Times.

- De Olympiske Leker finner sted i USA, og vi må ha dyp respekt for det som har skjedd etterr 11. september. Men vi må ikke glemme at OL er en universell begivenhet, sier IOC-direktør Francois Carrard.

Nå foreslås det i stedet å heise flagget inne på stadion under åpningsseremonien. Flagget må tas ned igjen samme dag fordi det er i dårlig forfatning. Det ble funnet i ruinhaugen etter World Trade-katastrofen og har blitt et symbol på kampen mot terroren og det nasjonale USA.

Et annet forslag er å bruke flagget i en egen seremoni før selve åpningen.

- 11.september har innvirkning på oss alle. Men det bør ikke være en hyllest i selve OL-seremonien. OL er ikke tida for å snakke om hvor flott USA er, sier leder av Salt Lake Organizing Committee, Mitt Romney.

FLERE PLANER: CIA er sikre på at al-Qaida og Osama bin Laden planlegger flere terrorangrep.
NASJONALT SYMBOL:</B> Flagget som her ble heist på et amerikansk marinefartøy, ble funnet i ruinene av World Trade Center.
Hele Norges coronakart