Planlegger nytt kreftsykehus

Jan Vincents Johannessen og Arthur Buchardt håper på hjelp fra Stortinget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Internasjonal direktør ved Radiumhospitalet Jan Vincents Johannessen planlegger sammen med investor og hotellkonge Arthur Buchardt nytt kreftsykehus, og håper på hjelp fra Stortinget.

Buchardt er opprørt over tilstanden til det nedslitte Radiumhospitalet i Oslo.

- Vi jobber veldig, men i det stille. Spørsmålet er: Skal vi la kreftpasienter dø? Eller behandle dem? Hadde samtlige stortingsrepresentanter fått kreft, ville dette løst seg. Så brutalt er det faktisk, sier Buchardt til Aftenposten.

Buchardt og Johannessen sto sentralt da ledelsen i Helse Sør-Øst prøvde å sette en stopper for nytt sykehotell ved Radiumhospitalet. Problemet deres er at Helse Sør-Øst ikke har planer om nytt Radiumhospital, men de bryr seg ikke om det.

- Skal dette komme i gang kan det ikke skje i regi av Helse Sør-Øst. De er jo konkurs. Her må det tas et overordnet politisk grep. Jeg håper helseminister Bjarne Håkon Hanssen (Ap) og Stortinget står ved at Radiumhospitalet skal videreutvikles, sier Johannessen.

Han frykter at sykehuset skal miste sin posisjon som sentralt kreftsykehus.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer