Planlegger ran av Norges Bank

Ransmiljøet i Oslo planlegger nye ran, deriblant av pengetransporten til Norges Bank. Helgas tyveri av splitter nye biler på Gjøvik kan være en del av planleggingen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet får fra flere kilder bekreftet at det beinharde ransmiljøet nå planlegger nye anslag mot verditransporter. I alt tre ran skal være under planlegging. Ransmennene mener at de kan få med seg tre til ti millioner kroner. Det ene ranet skal gjennomføres mot bilene som frakter penger til Norges Bank, får Dagbladet opplyst.

Offisielt vil politiet ikke si noe om de kjenner til ransplanene.

Bil- og skilttyverier

Dagbladet får bekreftet at tyver de siste ukene har stjålet skilt fra biler på Østlandet. Også flere biltyverier, blant annet ett på Lørenskog, blir satt i sammenheng med ransplanleggingen.

Natt til søndag tok minst tre innbruddstyver seg inn i lokalene til Sulland Auto på Gjøvik. Tyvene kjørte en bil gjennom glassruta, og stakk av med to BMW-er, en 318 og en X5. Politiet fant den ene bilen forlatt ved Skreia sør for Gjøvik. Dagbladet har fått opplysninger om at også dette tyveriet settes i sammenheng med planleggingen av nye ran.

Det er en kjent sak at ransmiljøet stjeler nye biler, gjerne et annet sted i landet, før de slår til. Under ranet mot Postens brevsentral i fjor høst brukte ranerne BMW-er.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer