- Planlegger Taliban-samtaler i Oslo

Samtidig som kampene raser i landet, sier Afghanistans regjering at direkte forhandlinger med opprørsbevegelsen Taliban starter innen to uker. Et første møte er planlagt i Oslo 7. august, ifølge AFP.

PLANLEGGER SAMTALER: Samtidig som forhandlingene med USA har pågått, har Taliban trappet opp angrepene i Afghanistan og kontrollerer nå omtrent halvparten av landet. Her fra åstedet for et selvmordsangrep i Kabul onsdag. Foto: AP / NTB scanpix
PLANLEGGER SAMTALER: Samtidig som forhandlingene med USA har pågått, har Taliban trappet opp angrepene i Afghanistan og kontrollerer nå omtrent halvparten av landet. Her fra åstedet for et selvmordsangrep i Kabul onsdag. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Taliban har ikke bekreftet at de vil delta i samtalene og har i lang tid nektet å forhandle direkte med den afghanske regjeringen.

Afghanistans regjering bekrefter lørdag at de forbereder seg på direkte samtaler med opprørerne, som siden i fjor sommer har forhandlet med USA.

Ikke navngitte diplomatkilder sier samtidig til nyhetsbyrået AFP at samtalene etter planen skal starte i Oslo 7. august. Verdenssamfunnet og den afghanske regjeringen venter fortsatt på svar fra Taliban, ifølge kildene. Også nyhetsbyrået DPA har kilder i Kabul som sier Oslo etter planen skal være vertskap for de første rundene med samtaler.

15 representanter

- Vi forbereder oss på direkte samtaler, sa Afghanistans fredsminister Abdul Salam Rahim i en videomelding publisert i afghanske medier lørdag.

Dersom Taliban går med på slike forhandlinger, kan det bli et avgjørende skritt i forsøket på å få slutt på den 18 år lange krigen.

- Vi jobber med alle parter og håper at det første møtet vil finne sted i et europeisk land i løpet av de neste to ukene, tilføyer han og legger til at regjeringen skal delta med en delegasjon på 15 representanter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer