Blinken og Lavrov skal snakke:

Planlegger telefonmøte

De to utenriksministrene har ikke snakket sammen etter at Russland startet krigen i Ukraina.

FØRSTE GANG: Her møttes de to utenriksministrene i Sveits i januar, omkring én måned før Russland innvaderte Ukraina. Telefonmøtet blir første kontakt mellom de to siden. Foto: Alex Brandon / pool via REUTERS
FØRSTE GANG: Her møttes de to utenriksministrene i Sveits i januar, omkring én måned før Russland innvaderte Ukraina. Telefonmøtet blir første kontakt mellom de to siden. Foto: Alex Brandon / pool via REUTERS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

USAs og Russlands utenriksministre Anthony Blinken og Sergej Lavrov planlegger et telefonmøte de neste dagene, melder Reuters.

Dette blir deres første samtale etter at krigen i Ukraina startet, ifølge AP.

Tema for samtalene vil ifølge Reuters ikke være Ukraina, men snarere to amerikanske statsborgere som sitter fengslet i landet.

Basketballspilleren Brittney Griner ble i februar i år pågrepet i tollen ved flyplassen Sheremetyevo i Moskva, der de fant ampuller med hasjolje i hennes bagasje.

MISSIL: På slagsmarken i Donbas-regionen i Ukraina, har det ukrainske luftforsvaret rapportert om at flere russiske stridsvogner skal være tilintetgjort ved bruk av varmesøkende missiler. Video: Dagbladet TV / Kameraone Vis mer

Paul Wheelan har sittet fengslet i landet siden 2018 på spionasjeanklager. Wheelan ble i 2020 dømt til 16 år i fengsel i landet.

Blinken har ifølge Reuters lagt et betydelig tilbud på bordet for å sikre utlevering av de to.

Tross at møtet ikke knyttes til krigen i Ukraina har den amerikanske utenriksminsiteren kommentert flere forhold i krigen.

Ifølge Reuters sier Blinken at Ukraina har svekket Russland betydelig.

Ifølge Voice of America-korrespondent Steve Herman sier Blinken også at Russland spiller et desperat forsvarssspill diplomatisk for å rettferdiggjøre krigføringen i Ukraina.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer