Planlegger toppmøte om Syria: - Målet er å skaffe mest mulig penger og gi håp til de syriske flyktningene

Erna Solberg, Angela Merkel og David Cameron hadde i kveld en telefonkonferanse om Syria-konferansen i London neste uke.

SAMTALER OM SYRIA: Statsminister Erna Solberg i telefonkonferanse med Tysklands fobundskansler Angela Merkel og Storbritannias statsminister David Cameron i kveld. Sammen med Kuwait står disse landene som vertskap for giverlandskonferansen for Syria i neste uke. Sammen med Solberg: Internasjonal rådgiver Børge Romsloe ( t.v) og statssekretærene Ingvild Næss Stub og Sigbjørn Aanes. Foto: Statsministerens kontor
SAMTALER OM SYRIA: Statsminister Erna Solberg i telefonkonferanse med Tysklands fobundskansler Angela Merkel og Storbritannias statsminister David Cameron i kveld. Sammen med Kuwait står disse landene som vertskap for giverlandskonferansen for Syria i neste uke. Sammen med Solberg: Internasjonal rådgiver Børge Romsloe ( t.v) og statssekretærene Ingvild Næss Stub og Sigbjørn Aanes. Foto: Statsministerens kontor Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Neste torsdag samles representanter for 60 land, fra FN, andre internasjonale organisasjoner, private og frivillige organisasjoner på giverlandskonferansen for Syria som Norge står som vertskap for sammen med Tyskland, Storbritannia og Kuwait. 35 av landene stiller med stats- eller regjeringssjefer.

Ifølge FN trengs milliarder av dollar for å hjelpe menneskene som er rammet av borgerkrigen og flyktningekrisa.

I kveld hadde Solberg et tyve minutter langt telefonmøte med forbundskansler Angela Merkel og David Cameron om giverlandskonferansen som arrangeres i London neste torsdag.

- Så mye som mulig - Cameron, Merkel og jeg har vært tett involvert i arbeidet siden ideen kom opp, så dagens telefonsamtale handlet om å fordele de siste praktiske oppgavene: Få så mange som mulig til å komme, og til å forplikte seg til å gi så mye penger som mulig, sier Solberg til Dagbladet.

- Det viktigste målet med konferansen er å øke oppmerksomheten om de store humanitære behovene i Syrias nærområder, og bidra en kraftig økning i tilgjengelige midler, for å skape håp for de mange som har vært nødt til å flykte fra Syria.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer