Planlegger ulovlig billøp fra Nordkapp

Nederlandske arrangører planlegger et ulovlig Kapp til Kapp billøp i september. Målet er å kjøre fra Nordkapp til Kapp Tarifa i Spania på tre dager.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er politiets oppgave å sette en stopper for slike løp. Det er en helt absurd konkurranseform som setter andre trafikanters liv i fare, sier politimester i Norrbotten i Sverige, Staffan Bröske.

Natt til 1. mai deltok et hundretall biler i en ulovlig konkurranse på E-4 mellom Stockholm og Malmö. Dyre luksusbiler suste av gårde i opp til 200 kilometer i timen. Flere av sjåførene ble tatt i politiets fartskontroller.

Usikre opplysninger

Opplysninger om det ulovlige løpet i september finnes på en nederlandsk hjemmeside. Rundt 30 deltakere skal fra den 27. september konkurrere om å kjøre fra Nordkapp via Sverige til Kapp Tarifa på Spanias sørkyst. Deltakerne skal helst ikke bruke mer enn tre dager på den 5.800 kilometer lange turen.

Bröske mistenker at startdatoen er offentliggjort for å villede politiet.

- Jeg fikk opplysningene sent søndagskveld og vil ikke si så mye ennå. Men når opplysningene er kontrollert, kommer vi til å kontakte politiet i hele Sverige. Det kan også bli aktuelt å kontakte politiet i de andre berørte landene, sier Bröske.

Ukjent på Nordkapp

Nordkapp lensmannskontor har ikke hørt om det ulovlige billøpet.

FART: Deltagerne skal kjøre fra nord til sør i Europa på tre dager. Da kan det gå fort.
FART: Deltagerne skal kjøre fra nord til sør i Europa på tre dager. Da kan det gå fort. Vis mer

- Det har startet et Kapp til Kapp løp her i dag, men vi har ikke oppdaget fartsovertredelser, sier vakthavende Runar Elde.

- Det har vært mange race her før, men vi har ikke hatt noen dårlige opplevelser, sier Elde.

Hvert år starter tre til fire Kapp til Kapp løp fra Nordkapp. Her blir deltakere som overskrider fartsgrensen diskvalifisert.

FART: Deltagerne skal kjøre fra nord til sør i Europa på tre dager. Da kan det gå fort.