Planlegger ulovlig billøp fra Nordkapp

Nederlandske arrangører planlegger et ulovlig Kapp til Kapp billøp i september. Målet er å kjøre fra Nordkapp til Kapp Tarifa i Spania på tre dager.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Det er politiets oppgave å sette en stopper for slike løp. Det er en helt absurd konkurranseform som setter andre trafikanters liv i fare, sier politimester i Norrbotten i Sverige, Staffan Bröske.

Natt til 1. mai deltok et hundretall biler i en ulovlig konkurranse på E-4 mellom Stockholm og Malmö. Dyre luksusbiler suste av gårde i opp til 200 kilometer i timen. Flere av sjåførene ble tatt i politiets fartskontroller.

Usikre opplysninger

Opplysninger om det ulovlige løpet i september finnes på en nederlandsk hjemmeside. Rundt 30 deltakere skal fra den 27. september konkurrere om å kjøre fra Nordkapp via Sverige til Kapp Tarifa på Spanias sørkyst. Deltakerne skal helst ikke bruke mer enn tre dager på den 5.800 kilometer lange turen.

Bröske mistenker at startdatoen er offentliggjort for å villede politiet.

- Jeg fikk opplysningene sent søndagskveld og vil ikke si så mye ennå. Men når opplysningene er kontrollert, kommer vi til å kontakte politiet i hele Sverige. Det kan også bli aktuelt å kontakte politiet i de andre berørte landene, sier Bröske.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer