Planlegger vikingfilm

Natassia Malthes kjæreste, den suksess- og søkkrike filmskaperen Paul W.S. Anderson, planlegger å lage vikingfilm i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HAUGESUND (Dagbladet): - Jeg røper ingenting om handlingen, for jeg vil ikke la andre snappe mine ideer. Jeg vet nemlig at andre enn meg planlegger å lage vikingfilm, sier Anderson til Dagbladet.

Allerede i dag setter Paul og norske Natassia - som ble kjærester under en filminnspilling tidligere i år - seg i et sjøfly for å fly opp og ned kysten og speide etter egnede locations.

- Vi har vært i bryllup i Haugesund i helgen, og skal i et nytt bryllup i København kommende helg. Dagene mellom skal brukes til research, fastslår Anderson. Som akter å bruke flere norske skuespillere i filmprosjektet sitt. 40-åringen vil skape en rå og grim film, men den skal være blottet for alle spesialeffektene han er kjent for.

Veiviser-aktig

- Jeg har laget såpass mange filmer som er inspirert av playstation-kulturen, at jeg med denne filmen vil søke litt tilbake til røttene mine. Jeg vil lage noe lignende som den norske filmen «Veiviseren» fra 1985, sier Newcastle-mannen. Som først gjorde londoner av seg, før han brøt tvert med hjemlandet, og flyttet til Los Angeles og Hollywood.

Der har han de siste åra gjort en karriere med filmer som han innrømmer å ha gjort store penger på, nemlig produksjon av sjokk- og spesialeffekt-filmer som «Alien vs Predator» og «Resident Evil». Filmer som har fått variable kritikker, men som har vist seg å ha et enormt publikumspotensial verden over.

Fulle nordmenn

- Den norske vikingfilmen jeg planlegger, blir ikke mitt neste prosjekt. Men trolig prosjektet deretter, sier Anderson, som grunnet sin oppvekst i Newcastle nord i England, er svært fascinert av vikingenes herjinger i hjemlandet hans for et drøyt millennium siden.

- De driver på der borte ennå. Sist jeg var ute på byen i Newcastle så jeg flere drita fulle norske etterkommere av vikinger, sier han og ler.

Hos skoleklasse

Paret kom nylig fra Kina, der Paul regisserte, og der Natassia fra Drøbak spilte, i en ny spesialeffekt-film som vil få tittelen «Dead or Alive». Innspillingen ble sterkt preget av intens varme og høy luftfuktighet.

- Svetten rant av oss, fortalte Natassia til elevene da hun og kjæresten i går tok seg tid til å åpne medialinjen ved Vardafjell videregående skole i Haugesund.

Hun gjorde flere harde scener sjøl, blant annet klassisk sverdkamp, men måtte overlate de verste scenene til stuntkvinner.

- Skulle jeg valgt et nytt yrke måtte det ha vært stuntskuespiller. De er så tøffe og harde _ og så får de lov til å gjøre alle de morsomme og farefulle tingene, sa Natassis Malthe til elevene.

Snørrete kyss

- Hvordan var det å kysse Jennifer Garner? spurte en av guttene i klassen.

Og Natassia avslørte at det heftige jentekysset fra hennes forrige film «Elektra», hverken var romantisk eller heftig, til tross for at det seinere ble nominert til MTV-pris for beste filmkyss:

- Jeg hadde bronkitt og var forkjølet. Snørret rant, jeg måtte tørke nesa hele tida. Dessuten lå jeg utrolig ukomfortabelt oppå henne, og holdt på å skli av hele tida. Det var ikke en scene jeg følte meg komfortabel med. «Please don\'t let her get my cold!», ba jeg inni meg hele tida. Heldigvis gikk det bra. Jennifer ble ikke sjuk, sa Malthe til elevene.

Jentebråk

I filmen «Dead or Alive» spiller hun mot fire mer og mindre berømte kvinnelige skuespillere _ Jamie Pressley, Devon Aoki, Holly Vallance og Sarah Carter. Natassia Malthe innrømmer at dette oppstod stridigheter:

- Det er noe med jenter. De er sjølopptatte og klarer aldri å gå overens med hverandre. Av de fire er det bare Devon jeg nå er venninne med. De øvrige har jeg et avklart forhold til. Men det var mye turbulens under innspillinga, forteller hun.

Likte «Import eksport»

Parets Haugesund-opphold har ingenting med filmfestivalen å gjøre Derimot har besøket å gjøre med et nettmøte med Natassia for Dagbladet.no noen uker tilbake. Der fikk hun spørsmål fra en kusine hun ikke hadde sett på flere år _ om hun ville komme i bryllupet hennes. Natassia og Paul slo til og dro.

- Foruten bryllupet har vi fått med oss én festivalfilm, nemlig «Import eksport». Jeg likte den veldig godt. Jeg så med en gang at dette var en film publikum vil like, men som ikke nødvendigvis ville få så god kritikk. Det samme har skjedd med flere av mine egne filmer, sier Paul W.S. Anderson.

SUKSESSPAR: Norske Natassia Malthe gjør suksess i Hollywood. Kjæresten hennes, Paul Anderson, planlegger nå å lage vikingfilm i Norge. - Du skal få en rolle i filmen du også _ hvis du farger håret blondt, sier han leende til Natassia.