NÆRT ISRAEL: I en video oversatt av MEMRI planter Syria-krigere et al Qaida-flagg noen kilometer unna Israel. Her kommer en av dem med kommentarer i en video, med døde soldater foran seg. Bildet er sladdet. Foto: MEMRI
NÆRT ISRAEL: I en video oversatt av MEMRI planter Syria-krigere et al Qaida-flagg noen kilometer unna Israel. Her kommer en av dem med kommentarer i en video, med døde soldater foran seg. Bildet er sladdet. Foto: MEMRIVis mer

Plantet al Qaida-flagg noen kilometer unna israelske styrker

Syria-krigere har tatt kontroll over deler av Golanhøyden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En av islamistgruppene i Syria har tatt kontroll over et område bare noen få kilometer fra grensa til Israel, melder nyhetsbyrået Reuters.

På toppen av høydedraget Tel Ahmar har krigerne fra den al Qaida-tilknyttede islamistgruppa Al Nusra-fronten plantet et al Qaida-flagg.

Hyllet Osama I en video oversatt av MEMRI hyller krigerne Osama bin Laden.

- Takket være Allah har flagget blitt heiset. Den første til å reise flagget i dette århundre var sjeik Osama, må Allah akseptere ham i paradiset, sier religiøs leder i Al Nusra-fronten.

- Denne utsikten minner oss om løven av mujahedin, Osama bin Laden, på Tora Bora-fjellene.

Videoen dokumenterer også hvordan krigerne brutalt overtok høyden, og viser døde soldater som trolig tjenestegjorde for Syrias president Bashar al-Assad.

Den religiøse lederen sier at det hele er en del av det han kalte «alderen av de store kriger» som begynte med 11. september-angrepene.

Viktig Bare noen få kilometer unna patruljerte israelske grensesoldater ved det som siden Jom kippur/oktober-krigen i 1973 har vært Israels roligste grense.

Men krigernes framskritt gjør nå at flere tar til orde for at Israel bør øke beredskapen på Golanhøyden.

En del av bekymringen er islamistenes store hat mot den israelske stat, men israelerne er i tillegg bekymret for at den syriske borgerkrigen kan påvirke forhold i Israel.

Blant annet skriver Jewish Press at det finnes muligheter for at Syrias president Bashar al-Assad kan finne på å bruke sine kjemiske våpen i angrep mot islamistene. Angrepene vil altså ikke være rettet mot Israel, men det er giftgassene fra sliek angrep israelerne frykter.

EN TRUSSEL: Syria-krigerne er en stor bekymring for Israel. Foto: MEMRI
EN TRUSSEL: Syria-krigerne er en stor bekymring for Israel. Foto: MEMRI Vis mer