- Plantet magasin i Grønnerøds leilighet

Kristin Kirkemo Haukeland plasserte et magasin i Lars Grønnerøds leilighet etter drapene. Det hevdet en kamerat av Grønnerød i retten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kameraten, som oppga yrke kriminell i rettssalen, fortalte at Kristin Kirkemo Haukeland hadde med seg en eske med et magasin til Lars Grønnerøds leilighet lørdagen etter drapene. Han mente det var et kaliber .22-magasin, men ble unnvikende da Haukelands forsvarer, Johnny Veum, ba ham om å forklare hvordan magasinet så ut.

Vitnet sa også at Haukeland på en biltur på Røa i Oslo etter drapene fortalte ham at hun hadde vært med å drepe tre personer. Vitnet sa ikke noe om dette i sitt første avhør den 15. juni 1999. Først den 4. mai i år gikk han til politiet med sine opplysninger etter at han hadde lest i avisene hvordan Haukeland i retten etter hans mening forsøkte å trekke Grønnerød inn i saken. På det tidspunktet hadde han nylig sittet i varetekt sammen med Grønnerød. Her fortalte han Grønnerød om magasinepisoden, og Grønnerød skal da ha oppfordret ham til å si det han visste i retten.

- Har Lars bedt deg om å gå til politiet med dette, ville Per Kristian Orderuds forsvarer, Cato Schiøtz, vite.

- Lars påvirket meg ikke. Jeg er et selvstendig menneske som selv bestemmer hva jeg skal si. Jeg gikk til politiet med det jeg visste fordi jeg mener det er urettferdig at Lars, som er uskyldig, skal havne i fengsel for noe han ikke har gjort.

Vitnet betegnet Haukeland som ei hyggelig og grei jente, men han hadde opplevd et par ganger at hun endret personlighet til det mye verre når hun var ruset.

(NTB)