Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Plasserer flere av Sigrids venner i samme klasse

Mandag er det skolestart for mange av Sigrids venner.

SAVNET: Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) har vært savnet siden natt til søndag 5. august.
Foto: Privat / NTB scanpix
SAVNET: Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) har vært savnet siden natt til søndag 5. august. Foto: Privat / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det har gått 14 dager siden Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) forsvant på vei hjem fra en venninne på Østensjø i Oslo.

Politiet har satt inn store ressurser i etterforskningen, og hundrevis av frivillige samles hver dag for å lete etter den savnede ungjenta. Også mange av Sigrids venner har deltatt i de frivillige søkene, men mandag begynner skolen igjen for mange av dem.

Sigrid er akkurat ferdig på Skøyenåsen skole og har kommet inn på den videregående skolen Hartvig Nissen.

Skolestart Ved Lamberseter videregående skole, hvor 19 elever fra Skøyenåsen skole begynner på mandag, gjør skoleledelsen seg klar til å ta imot elevene.

- Etter tett dialog med Skøyenåsen skole og foresatte til noen av elevene som kjenner Sigrid best, har vi valgt å plassere en håndfull av de 19 elevene i samme klasse, sier Claus Hagli, rektor ved Lamberseter videregående skole.

Han forteller at skolen har god beredskap til å ivareta de 290 nye elevene. Tirsdag vil skolen ha samtale med elevene individuelt og ta utgangspunkt i dette for eventuelt videre arbeid.

God beredskap Rundt 600 møtte i går opp til møte for foresatte og elever.

FORTSETTER SØKENE: Bengt Eriksen koordinerer de frivillige.
I helgen vil det være møter på Østensjø skole for frivillige som ønsker å delta letingen: fredag klokka 17.30 og klokka 12 lørdag og søndag. Foto: Jo Straube / Dagbladet
FORTSETTER SØKENE: Bengt Eriksen koordinerer de frivillige. I helgen vil det være møter på Østensjø skole for frivillige som ønsker å delta letingen: fredag klokka 17.30 og klokka 12 lørdag og søndag. Foto: Jo Straube / Dagbladet Vis mer

- Det kan også være at det kommer elever fra andre skoler enn Skøyenåsen som kjenner Sigrid godt, og vi har, på samme måte som etter 22. juli i fjor, tatt høyde for ulike situasjoner, sier Hagli.

De frivillige søkene vil fortsette gjennom helgen, med oppmøte på Østensjø skole klokka 17.30 fredag og klokka 12 lørdag og søndag. Bengt Eriksen, som koordinerer de frivillige søkene, er forberedt på at at kan bli færre som har mulighet til å delta i søkene når skolen begynner igjen på mandag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media