Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Plassert på stol med rep rundt halsen

KØBENHAVN (NTB-RB): Dansk politi krever to Bandidos-tilhengere og en forretningsmann fengslet i en brutal pengeutpressingssak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De tre ble pågrepet i går og siktet for drapsforsøk på en 35-årig kvinne og grove drapstrusler mot en 36-årig mann fra en kirkelig organisasjon i den danske kirke.

  - Det er den verste form for psykisk vold jeg har sett, sier kriminalinspektør Jørn Moos fra politiet i Lyngby nord for København.

Angrepet hjemme

Formålet for terroren var å inndrive 650 000 kroner som den 45-årige forretningsmannen mener å ha tilgode etter å ha investert i et bistandsprosjekt som 36-åringen gjennom sin kirkelige organisasjon har vært involvert i.

  De to Bandidos-tilhengerne brøt seg i går morges inn i kvinnens hjem, klippet håret av henne, skar henne i ansiktet og slepte henne med i kjelleren hvor de stilte henne på en stol med et reip som var festet til et vannrør rundt halsen hennes.

Forstyrret

Mennene ble forstyrret, muligens av en mobiltelefonsamtale og forlot stedet. Kvinnen greide så å komme seg fri.

  Den psykiske volden mot paret har pågått siden mai. Blant annet har mannen funnet sin egen dødsannonse i bilen sin, som var brutt opp.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!