Plasserte kniv og potteskår på drapsofferet

50-åringen som drepte Thomas Sagen fingerte åstedet etter å ha skutt mannen med en rifle.

RIFLEDREPT: Thomas Sagen (37) ble drept med rifleskudd 6. desember i fjor. Tiltalte har forklart at han fingerte åstedet ved å plassere en kniv og et potteskår på avdøde etter drapet. Foto: John Terje Pedersen
RIFLEDREPT: Thomas Sagen (37) ble drept med rifleskudd 6. desember i fjor. Tiltalte har forklart at han fingerte åstedet ved å plassere en kniv og et potteskår på avdøde etter drapet. Foto: John Terje PedersenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): - Du kan godt kalle det en tilrettelegging eller et forsøk på å la handlingen fremstå som bedre enn den er. Det var en intensjon om å lage et åsted der det ser ut som om han kom med kniv, sa 50-åringen i Follo tingrett, ifølge Østlandets Blad, da rettssaken mot ham startet denne uka.

36 år gamle Thomas Sagen fra Askim ble skutt og drept utenfor tiltaltes bolig ved Langen på grensa mellom Ski og Enebakk 6. desember i fjor. Den tiltalte 50-åringen erkjenner drapet.

I forkant av skuddene ble mannen oppringt på sin telefon. Tydelig rusa menn fortalte at de var hyra inn for å drepe han og de som bodde der.

Fingerte åstedet Da ukjente personer kom kjørende i oppkjørselen hans, fryktet han det verste og løp etter rifla og avfyrte tre skudd. Ett av de drepte Sagen.

- Jeg synes nesten det som skjedde etterpå, er langt verre enn Thomas´ død. Det første som skjedde, hadde jeg ikke kontroll på. Det som skjedde etterpå, var det jeg som hadde styringen på, forklarte 50-åringen i retten, ifølge avisa.

Da Sagen ble funnet drept av politipatruljen som ankom fant de en kniv i den ene handa og et potteskår i den andre.

- Det er kanskje en måte å bortforklare at jeg har skutt en ubevæpnet person, sa 50-åringen i retten, som sa det var frykten for at kona eller barna skulle bli drept som var verst.

- Ville beskytte bestemoren - 20 til 30 sekunder etter at han døde knuser jeg en keramikk-krukke mot glasset i inngangsdøren mens jeg skriker: «hva er det som har skjedd? Hva har jeg gjort?».

Ifølge de etterlatte skulle Sagen snakke bestemorens nabo til rette.

Familien tror 37-åringen var redd for at noe skulle tilstøte bestemoren - siden forholdet mellom drapstiltalte og flere av naboene skal ha vært anstrengt.