Plasserte sprengladning på døra til svensk journalist

Kvinnelig TV4-programleder rømte ut av vinduet etter eksplosjon og brann.

BOMBE: En sprengladning ble festet til TV4-journalistens dør og detonert. Politiet etterforkser nå saken som et mulig drapsforsøk. (FOTO: Expressen)
BOMBE: En sprengladning ble festet til TV4-journalistens dør og detonert. Politiet etterforkser nå saken som et mulig drapsforsøk. (FOTO: Expressen)Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): En kvinnelig journalist og programleder på TV4 ble vekt av en kraftig eksplosjonved 04-tiden natt til onsdag. En sprengladning hadde blitt festet og detonert på kvinnens inngangsdør.

Etter den kraftige eksplosjonen utviklet det seg en brann i leiligheten, og den kvinnelige journalisten i 40-årene måtte redde seg ut av vinduet og opp på taket.

Sjokkert
- Noen har festet en sprengladning på døren, sier Bengt Hellström ved Södermalm politi til Expressen.

TV4-journalisten skal ha unnsluppet hendelsen uten fysiske skader, men skal være svært sjokkert etter hendelsen. I ettermiddag var kvinnen tilbake i leiligheten sammen med politiet og en sikkerhetsvakt fra TV4.

- Det er veldig forvirrende, sa kvinnen til Expressen. Hun ville ikke kommentere selve hendelsen skriver den svenske avisen.

- Hun er svært sjokkert. At det har gått bra er det viktigste for oss. Vi ser selvfølgelig svært alvorlig på denne situasjonen, sier kommunikasjonsdirektøren i TV4, Gunnar Gidefeldt, til Expressen. Han vil for øyeblikket ikke spekulere i hva som var årsaken til selve hendelsen.

Drapsforsøk
- Det er for tidlig å begynne å spekulere i om hva som ligger bak dette. Nå bruker vi alle våre ressurser på å ta hånd om en sjokkert medarbeider, sier Gidenfeldt.

TV4 har diskutert saken internt og snakket med sin ansatte, de mener det er ingenting som skulle tyde på at bomben skulle ha noe som helst å gjøre med kvinnens arbeid for kanalen.

Politiet etterforsker nå saken som et mulig drapsforsøk.

- Vi forsøker å finne ut hvorfor denne kvinnen ble utsatt for dette sier Björn Engström ved Södermalm politi i Stockholm til Expressen. Politiet har også snakket med kvinnen for å finne ut om sprengladningen kan tilknyttes hennes arbeid som journalist.