Plast-politi senker farten

SLEMDAL SKOLE (Dagbladet): Farten senkes når bilistene ser politi. Bare de ser snurten av en politimann, flyttes høyrefoten over fra gass til brems. Hastigheten senkes med 10 km/t. At politimannen i helfigur er laget i plast - se det oppdager ikke bilistene. Nå får flere byer plastpolitimenn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Fartskontroll i Frognerseterveien tett ved Slemdal skole. Først er det vanlig kontroll uten synlig politi. Gjennomsnittsfarten ligger på 45 km/t - og fire blir tatt for å kjøre for fort. Fartsgrensen er 40.

Deretter henter politiet fra Majorstua politistasjon fram sin «nyansatte» plastpolitimann. Han ser akkurat ut som en politimann. Står med signalvest og bilistene kan ikke på avstand se om denne mannen er laget av kjøtt og blod eller plast.

Resultatet er at farten reduseres med rundt 10 km/t.

Rundt skolen

Oslo politi har flere slike figurer som de nå vil bruke aktivt rundt skolene. De er effektive og skjerper oppmerksomheten hos bilistene.

- Synlig politi senker farten, sier politiførstebetjent Harald Fosshagen ved Majorstua politistasjon til Dagbladet.

- Vi tester nå effekten og ser at farten senkes. Vi tar færre for å kjøre for fort. Og det liker vi. Politimannen i plast har fått navnet Knut og har kostet oss kr 2500. De kan lett flyttes, tar lite plass, krever ingen lønn, røyker ikke, banner ikke, spytter ikke og er helt stille på morgenmøtene. Ikke må de ha ekstra betalt for overtid, og klager aldri om det er regn og surt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer