Plastdokke kan løse mysteriet

Politiet kjenner fremdeles ikke identiteten til den asiatiske kvinnen som ble funnet drept i Hobøl søndag 30. august. Ved hjelp av ekspertise fra Anatomisk Institutt ved Universitetet i Oslo har politiet for første gang i Norge klart å gjenskape et drapsoffers ansikt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den drepte kvinnen var så ille tilredt da hun ble funnet at det ikke var mulig for rettsmedisinerne å fastslå alder, nasjonalitet eller hvordan hun hadde sett ut.

Etter en ukes møysommelig arbeid har professor Per Holck ved Anatomisk Institutt på Blindern klart å bygge opp igjen kvinnens ansikt.

- Det er første gang noe slikt blir gjort i en drapssak i Norge. Samme teknikk har tidligere vært benyttet mellom seks og åtte ganger ved ulike skjelettfunn, opplyser Per Holck til Dagbladet.

Norske klær

Kriminalteknikerne har gransket kvinnens klær på jakt etter spor som kan løse drapsgåten.

- Klærne hennes er i vesentlig grad kjøpt i Norge. Skoene er fra en OBS-forretning og buksene er kjøpt hos Hennes & Mauritz, sier politiadjutant Anne Mette Angell ved Moss politidistrikt til Dagbladet. Hvor kvinnens spesielle T-skjorte stammer fra, er foreløpig ukjent.

T-skjorten er mellomblå og har et motiv av en blomstervase med blomster i på brystet. Blomstene og vasen er gule og rødlige.

Etterforskerne føler seg rimelig sikre på at kvinnen ble drept og dumpet i skogholtet ved grusveien i Hobøl 17. august i år. I dag, over tre uker seinere, har ingen meldt kvinnen savnet. - Vi hadde trodd at noen ville kjenne henne igjen etter flere dager med etterlysninger i media, sier Angell.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer