Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Plasthall i full fyr

Brannvesenet melder om eksplosjonsfare. I tillegg bes naboer om å lukke vinduene på grunn av svært giftig røyk.

EKSPLOSJONSFARE: En plasthall står i full fyr i Andebu i Vestfold mandag kveld. Det melder politiet i Sør-Øst. Foto: Peder Gjersøe / Video: Geir Eriksen Vis mer

SISTE: Ved 22-tiden mandag kveld, vel to timer etter at brannvesenet rykket ut, opplyser politiet at det ikke lenger er spredningsfare, og sikkerhetssonen på 300 meter fra bygget er opphevet. Det melder NTB.

En plasthall står i full fyr i Andebu i Vestfold mandag kveld. Det melder politiet i Sør-Øst. Det et bygg tilknyttet Vestfold Plastindustri AS som brenner, ifølge Tønsbergs Blad.

Der lages det plastplater og glassfiber, og i bygget finnes mange farlige stoffer og gasser. Det er i tillegg til dette eksplosjonsfare på stedet.

- Vi har ikke kontroll ennå, sier vaktleder for Sør-Øst 110-sentral, Tom Berger, til Dagbladet klokka 21.15.

- Det er skummel røyk og eksplosjonsfare, som gjør det vanskelig for oss. Det brenner kraftig i glassfibermaterialer, som gir enorm energi når det brenner. Heldigvis går røyken i retning mot skogen, ikke mot beboelse, sier Berger.

Ti ansatte er evakuert fra den overtente bygningen. Det er i tillegg - på grunn av vind - opprettet en sikkerhetsavstand på 300 meter.

- Når livreddende arbeid er gjort, er sikkerheten til våre egne førsteprioritet. Brannen vil trolig pågå i hele natt, sier Berger.

Han sier at brannvesen fra både Stokke, Sandefjord, Horten og Tønsberg - samt en bil fra Larvik, som er på vei - bistår i arbeidet.

Operasjonsleder Trond Egil Groth opplyser til Dagbladet at de har sikret de evakuerte. Ingen av dem er skadd.

- Vi hørte det smalt mange ganger i bakgrunnen fra innringer. Det gjør det utfordrende. Vi kan ikke gå helt nære grunnet eksplosjonsfare, sier Berger til NTB.

Klokka 20.30 har nødetatene ankommet stedet, og jobber med slokking. Politiet ber naboer om å lukke vinduene på grunn av svært giftig røyk.

Det er ikke meldt om personskader.

Dagbladet følger saken.